Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unicredit: Βλέπει πτώση 52% για τράπεζες!

Μεγαλύτερη πτώση 52% βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες η Unicredit σε έκθεσή της (19/1) όπου υποβαθμίζει σε "sell" τις συστάσεις για Alpha και Εθνική Τράπεζα. "Η μείωση του ελλείμματος θα οδηγήσει σε ύφεση".

Unicredit: Βλέπει πτώση 52% για τράπεζες!
 Μεγαλύτερη πτώση 52% βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες η Unicredit σε έκθεσή της (19/1) όπου υποβαθμίζει σε "sell" τις συστάσεις για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα

Για την Alpha Bank δίνει τιμή-στόχο στα 5,7 ευρώ από προηγούμενη τιμή στα 12 ευρώ, ενώ για την Εθνική δίνει τα 14,4 ευρώ από προηγούμενη τιμή-στόχο στα 23 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Unicredit έχει ήδη σύσταση "sell" για τη Eurobank (με νέα τιμή-στόχο στα 5,6 ευρώ από 8 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (με τιμή-στόχο στα 5,6 ευρώ από 7,4 ευρώ).

Η τράπεζα αιτιολογεί το περιθώριο πτώσης για τις τραπεζικές μετοχές, τονίζοντας ότι η ιστορική συσχέτιση μεταξύ των ελληνικών ασφαλίστρων κινδύνου στα ομόλογα (CDS) και των τραπεζικών μετοχών δείχνει περιθώριο πτώσης 52% για τις τράπεζες, με βάση το CDS των ελληνικών ομολόγων, το οποίο διαμορφώνεται στις 313 μονάδες βάσης. Οι τρέχουσες τιμές των τραπεζικών μετοχών συνάδουν με CDS στις 180 μονάδες βάσης, τονίζει.

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών κατά 22%, καθώς πιστεύει ότι η μείωση του ελλείμματος του Δημοσίου θα οδηγήσει σε παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα και σε αύξηση των επισφαλειών.  
 
Η Unicredit βλέπει αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2010 και σε ποσοστό 1,5% το 2011 στην Ελλάδα, υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης και αυξανόμενο κόστος ρίσκου για τις τράπεζες λόγω παρατεταμένης ύφεσης.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v