Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Ανάκαμψη άνω του 50% στις τράπεζες

Διατήρηση της μεταβλητότητας στις τιμές των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, βραχυπρόθεσμα, "βλέπει" η JP Morgan και ανάκαμψή τους έπειτα από 6 - 12 μήνες. ΕΤΕ, Alpha, Κύπρου τα top picks. Τι λέει για ελληνική οικονομία.

JP Morgan: Ανάκαμψη άνω του 50% στις τράπεζες
Διατήρηση της μεταβλητότητας στις τιμές των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, βραχυπρόθεσμα, "βλέπει" η JP Morgan, σε έκθεσή της στις 18/1, ενώ εκτιμά πως για τους πιο "υπομονετικούς" επενδυτές, με ορίζοντα 6 - 12 μηνών, ενδέχεται να υπάρξει ευκαιρία να επωφεληθούν από την κυκλική ανάκαμψη.

Πρώτη βελτίωση καταγράφηκε την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 2009, όταν οι ελληνικές τράπεζες ανέκαμψαν κατά 200% - 300% έναντι των χαμηλών του Φεβρουαρίου, ενώ η δεύτερη εκτιμάται ότι θα έρθει το β΄ εξάμηνο του 2010, καθώς οι αγορές θα προεξοφλούν ανάκαμψη το 2011 και θα βλέπουν πιο απτές αποδείξεις όσον αφορά στην πρόοδο των δημοσιονομικών της χώρας, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει περιθώριο ανόδου μεγαλύτερο του 50% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Κορυφαίες επιλογές της JP Morgan είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Κύπρου.

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, ο διεθνής οίκος σημειώνει πως η καθημερινή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της κατάστασης στην Ελλάδα φαίνεται πως αποτελεί προειδοποίηση για τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά μέλη της Ε.Ε. να επιδείξουν σύνεση. Ωστόσο, εάν η "καμπάνια" αυτή διαρκέσει για πολύ ακόμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο παρεμπόδισης της ανάκαμψης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ορισμένα άλλα "αδύναμα" μέλη της Ε.Ε., καθιστώντας την ανάκαμψη πιο εύθραυστη και πιο ακριβή, μακροπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v