ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 
| Share |

Την Πέμπτη υπογράφεται η συμφωνία Edison - ΕΛΠΕ









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου


Δημοσιεύθηκε: 18:00 - 27/06/08
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας υπογράφεται την ερχόμενη Πέμπτη, εκτός απροόπτου, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Edison και Ελληνικών Πετρελαίων, με στόχο τη δημιουργία του εναλλακτικού πόλου της ΔΕΗ.

Τα συμφωνητικά για τη σύσταση της holding εταιρίας (50 - 50) θα υπογράψουν από την πλευρά της Edison ο διευθύνων σύμβουλος κ. U. Quandrino και από τα ΕΛΠΕ ο πρόεδρος κ. Τ. Χριστοδούλου.

Αμέσως μετά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της σύμπραξης, οι στόχοι και οι προοπτικές της.

Τη συνέντευξη θα τιμήσει με την παρουσία του και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας.

Όπως έχει ήδη γράψει το euro2day, εκτός από τη holding θα δημιουργηθούν δύο θυγατρικές εταιρίες, με αντικείμενο την εμπορία και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στη holding θα συμμετέχουν ισόποσα (50 - 50) τα ΕΛΠΕ και η Edison. Στην εταιρία παραγωγής η holding θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών, σημαντικό ποσοστό θα κατέχει η HE & D, σύμπραξη του ομίλου της ΕΛΤΕΧ (66,67%) και της Ιντρακόμ (33,33%), και με μικρό ποσοστό θα συμμετέχει η Χαλκόρ, του ομίλου της Βιοχάλκο. Αντίθετα, στην εμπορική εταιρία το 100% των μετοχών θα κατέχει η holding.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Στην εταιρία παραγωγής θα εισφερθούν η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου των ΕΛΠΕ, η νέα μονάδα της εταιρίας Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης, του ομίλου της ΕΛΤΕΧ, που θα κατασκευαστεί στη Θίσβη Βοιωτίας, η λιθανθρακική μονάδα για την οποία έχει καταθέσει αίτηση στη ΡΑΕ η Edison, καθώς και η δεύτερη άδεια για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που έχουν εξασφαλίσει πρόσφατα τα ΕΛΠΕ για το Πέραμα Μεγάρων.



 Σχετικά άρθρα  Περισσότερα για 
ΕΛΠΕ: Γνωστοποίηση για τα δικαιώματα ψήφου 13:51 - 31/01/12  
Μετοχές: ΕΛΠΕ
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων περνούν συμμετοχές του δημοσίου - Οι ενδιαφερόμενοι 07:59 - 31/01/12  
Μετοχές: ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΘ, ΟΠΑΠ
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 6 εταιριών στο ΧΑ- Μετοχολόγιο στις 30/1/2012 20:47 - 30/01/12  
Μετοχές: ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ
 Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις  Περισσότερα για 
  ΕΛΠΕ: Γνωστοποίηση για τα δικαιώματα ψήφου 13:51 - 31/01/12  
  ΕΛΠΕ: Αποφάσεις ΓΣ 16:30 - 30/01/12  
  ΕΛΠΕ: Μεταβίβαση ποσοστού στο Ταμείο Αξιοποίησης 16:30 - 30/01/12  






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικά άρθρα 
ΕΛΠΕ: Ολοκληρώνεται η συμφωνία με Edison
ΕΛΠΕ: Στα 0,35 ευρώ το προς διανομή μέρισμα

 Σχετικές Μετοχές 
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΚΟ)
5,75 -0,17% -0,01
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Σχέσεις με διαβατήριο: 6 ζευγάρια διηγούνται
Καθαρισμός σπιτιού: Tips για μισή αρχοντιά
Σκονάκια: Τα φοιτητικά μας χρόνια σε σμίκρυνσεις
Outside the box: Όταν η σκέψη δεν συμβιβάζεται
ActionAid: Η μικρή Niragire μας στέλνει γράμμα από τη Ρουάντα
Fitness: 8 αλήθειες που (μάλλον) αγνοούμε