Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Επιασε ενδοσυνεδριακά το 1.000ρικο

Με θετικό πρόσημο το σύνολο των μετοχών του FT 25 (εξαίρεση Τιτάν, ΕΥΔΑΠ). Έπιασε ενδοσυνεδριακά τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη άνω του 4% για τον τραπεζικό. Ξεπέρασε λίγο πριν από τις 16:00 τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Διατηρούν τα αρχικά τους κέρδη οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ στο ελληνικό χρηματιστήριο, και λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκανε μια βόλτα μέχρι τις 995,68 μονάδες, υποχωρώντας στις 13:00 στις 992,81, με κέρδη 1,58%.

Στη συνέχεια, οι αγοραστές ανέλαβαν πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 15:50 πάνω από το όριο των 1.000 μονάδων.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,3 εκατ. ευρώ αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές σε ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Ξεπερνά το 2 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, όμως η σχετικά επιφυλακτική στάση που τηρούν η μεσαία και η μικρότερη κεφαλαιοποίηση δεν επιτρέπει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να σημειωθούν ακραίες ημερήσιες αποδόσεις.

Στους ελάχιστους τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων που συνδυάζουν αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά αξιοπρόσεκτες συναλλαγές συμπεριλαμβάνονται και η Dionic, η Attica Bank, το Υγεία, τα Πλαστικά Θράκης, ο Αστέρας, η Intrakat, η ΕΛΒΑΛ και η ΣΙΔΕΝΟΡ.

Μοιραία για πολλοστή συνεδρίαση το ενδιαφέρον φαίνεται να μονοπωλούν οι τίτλοι του FTSE 25 και σαφώς περισσότερο οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι.

Την ώρα που οι συναλλαγές στην Alpha Bank πλησιάζουν τα 18 εκατ. τεμάχια, στην Πειραιώς ξεπερνούν τα 14 εκατ. και στην Εθνική προσεγγίζουν τα 5,5 εκατ. τεμάχια, ο υπόλοιπος 25άρης παραμένει συναλλακτικά απομακρυσμένος, αφού η επόμενη πιο δραστήρια συναλλακτικά δεικτοβαρής μετοχή είναι αυτή του ΟΠΑΠ με 976.000 τεμάχια, ακολουθούμενη από τον ΟΤΕ με 1,4 εκατ. τεμάχια.

Με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων κινούνται Εθνική, MIG, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Folli Follie Group.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται απόλυτα ενδιαφέρον και το υπόλοιπο της σημερινής συνεδρίασης, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και άλλες «αντιπαραθέσεις» μεταξύ αγοραστών και πωλητών στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v