Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Συνεχίζει το ανοδικό σερί

Υψηλότερα η Σοφοκλέους καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιανομή θέσεων σε μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο πράσινο ΕΤΕ, Πειραιώς, με αγοραστές ΟΤΕ, ΔΕΗ. Κινητικότητα σε Μυτιληναίο, Motor Oil, ΕΧΑΕ.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανόμενου και του ελληνικού.

Πάνω από τις 1.120 μονάδες νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, στην περιοχή των 375 ο FTSE Large Cap, υψηλότερα των 1.150 μονάδων ο FT Mid και κοντά στις 180 ο Τραπεζικός Δείκτης. Με τις συναλλαγές περίπου στα 55 εκατ. ευρώ, με σχεδόν 30 εκατ. μετοχές.

Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατεί ανάλογη τάση, με ενδεικτική την άνοδο του DAX κατά 1,35% προς τις 8.635 μονάδες. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό οι ευρωαγορές αρχίζουν να προεξοφλούν την προοπτική εύρεσης συμβιβαστικής λύσης στις ΗΠΑ.

Ενδεχόμενο ισχυρότατο, που θα μπορούσε να αφομοιωθεί βραχυπρόθεσμα και να αποτυπωθεί ανάλογα μέσα στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Ωστόσο, το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την περίοδο κινείται κυρίως με αφορμή τις εξελίξεις στα διάφορα εσωτερικά μέτωπα και με μοχλό τη στήριξη που παρέχουν αρκετοί ξένοι οίκοι, κυρίως αμερικανικοί, στο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο.

Στις τράπεζες σημαντική θεωρείται η αντίδραση της μετοχής της Εθνικής, μετά τις αναταράξεις των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, με την τιμή να διαμορφώνεται στο εύρος των 3,70-3,75 ευρώ. Υπεραπόδοση για τη μετοχή της Πειραιώς και μικρές απώλειες για την Alpha Bank.

Κινητικότητα και σήμερα για τις δύο του FT Mid: η Eurobank επανέρχεται πάνω από το 0,60 ευρώ και η Attica Bank στην περιοχή του 0,280-0,285 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές κυρίως από αγοραστές σε ΟΤΕ (8,58 ευρώ), ΔΕΗ (9,63 ευρώ) και ΟΠΑΠ (πέριξ των 9,20 ευρώ).

Από τις υπόλοιπες του 25άρη, ενισχύονται η ΕΧΑΕ στα 7,02 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ στα 8,45, ο Μυτιληναίος στα 5,44 ευρώ, η Motor Oil στα 8,83. Αντιθέτως, υποχωρούν Τιτάν, MIG και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Από τον FT Mid, στη Fourlis σημειώνονται ρευστοποιήσεις από τα 3,70 ευρώ και χαμηλότερα, φειδωλή η προσφορά πέριξ των 6,20 ευρώ για την ΕΥΑΘ, ενώ αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται και σήμερα για τις μετοχές της Intracom και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v