Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες

Απώλειες καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, με την Εθνική να σημειώνει πτώση άνω του 4%. Στο "κόκκινο" Alpha, OTE, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή. Κέρδη για ΔΕΗ, ΜΙG. Συναλλακτικά απονευρωμένο το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό.

Την ώρα που οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν το πτωτικό γαϊτανάκι που ξεκίνησε εχθές το βράδυ από τη Wall Street και επεκτάθηκε σήμερα το πρωί στα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια, στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης καταγράφει υψηλό τις 1.285,23 και χαμηλό τις 1.270 μονάδες.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,3 εκατ. ευρώ αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές της Jumbo.

Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στο ταμπλό του FT 25, όπου με κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται ΔΕΗ, Eurobank Properties, Motor Oil, Σωληνουργεία Κορίνθου και Frigoglass, ενώ πιέζονται σχετικά Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Folli Follie Group.

Σαφώς μεγαλύτερες οι πιέσεις στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας (-4,2%), ενώ αντίθετα ως θετικότερος μέχρι στιγμής πρωταγωνιστής στους δεικτοβαρείς τίτλους δείχνει η μετοχή της MIG (+1,81%).

Η επιφυλακτικότητα είναι έκδηλη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο από το 60% των εισηγμένων τίτλων να μην έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Ακόμα και στο ταμπλό του 25άρη υπάρχουν τίτλοι με εντυπωσιακά χαμηλές συναλλαγές. Έτσι, ο ΟΛΠ μόλις και μετά βίας έχει μετακινήσει 2.000 τεμάχια, 5.716 μετοχές έχουν αλλάξει χέρια στη Folli Follie Group, 8.865 στη Frigoglass, ενώ λίγο πάνω από 5.000 κομμάτια είναι οι συναλλαγές για Σωληνουργεία Κορίνθου και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται επίσης ΕΕΕ, ΜΕΤΚΑ και Motor Oil.

Χαμηλότερα του 25άρη μόνο ο τίτλος της Intracom κατορθώνει μέχρι στιγμής να συνδυάζει αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Αποφασιστικής σημασίας κρίνονται οι υπόλοιπες ώρες της συνεδρίασης, καθώς σε περίπτωση που παγιωθεί η εντύπωση ότι ο Γενικός Δείκτης θα κλείσει χαμηλότερα των 1.280 μονάδων, δεν αποκλείεται η πτωτική τάση να ανεβάσει στροφές.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v