Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει πέριξ των 1.200 μονάδων ο ΓΔ

Σε θετικό έδαφος περνά το Χρηματιστήριο προς το φινάλε της συνεδρίασης. Απώλειες για τον τίτλο της Εθνικής, σε υψηλότερα επίπεδα Eurobank, Alpha. Σταθεροποίηση για Μυτιληναίο, Coca Cola. Στήριξη από ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Μέτριος ο τζίρος συναλλαγών.

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 1.200 μονάδων στο Χρηματιστήριο, που περνά σε οριακά θετικό έδαφος προς το φινάλε της συνεδρίασης, "σβήνοντας" τις πρωινές απώλειες. 

Απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Εθνικής, σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται Eurobank και Alpha. Κέρδη εμφανίζουν οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. 

Νωρίτερα, το euro2day.gr μετέδιδε: 

Μέτριων συναλλαγών, μέχρι τώρα, η υποχώρηση στο ΧΑ. Απώλειες για τα κυριότερα ευρω-χρηματιστήρια, έως τις 1.185 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Σχεδόν 3% η εβδομαδιαία απόδοση του ΓΔ μέχρι τα επίπεδα των 1.200 μονάδων, που εκ προοιμίου αποτελούσαν το σημαντικό πάτημα  πριν την επόμενη προσπάθεια προς τις 1.220 μονάδες.

Μέτριος ο τζίρος- περί τα 35 εκατ. ευρώ - με το ποσοστό στις τράπεζες να έχει εξορθολογιστεί εν μέρει φθάνοντας στο 55% και με ενδιαφέρον στοιχείο την αύξηση των συναλλαγών στη μετοχή της Eurobank.

Στην περιοχή των 386/388 μονάδων ο FT25 με τους φίλους "Ημερολογίτες" να σημειώνουν πως ο δείκτης βρήκε εμπόδια στις 390,8 μονάδες. Τιμή, που για αυτή την φάση της αγοράς θα αποτελέσει το άνω όριο ενός εύρους υποχώρησης του 25άρη που θα μπορούσε να φτάσει προς τις 378 μονάδες.

Θυμίζεται, πως εκ προοιμίου ζητούμενη δεν ήταν η άμεση επάνοδος προς τις 1.220 (και 410 για τον FT25) αλλά η επιβεβαίωση των τοπικών κορυφών.

Σε μόλις 6 από τις 25 μετοχές του δείκτη υπερισχύουν ελαφρώς οι αγοραστές με τον ΟΠΑΠ στα 12,37 πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας των 12,40 ευρώ.

Σημειωτέον, πως στη μετοχή του Οργανισμού πραγματοποιούνται επιλεκτικές κινήσεις και εν όψει της ένταξης της στον δείκτη FTSE All World (οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 22 Σεπτεμβρίου). Εως τα 11,22 ευρώ που παραμένουν και τα υψηλά ημέρας συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ έως τα 11,46 στη μετοχή της ΔΕΗ (υψηλό ημέρας στα 11,58 ευρώ).

Με την 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ στο συν εν μέρει απορροφάται η πίεση που προκαλείται από την υποχώρηση της μετοχής της ΕΤΕ (έως τα 2,67 ευρώ με τα 2,62/2,60 ευρώ απαραίτητη στήριξη), της Πειραιώς (έως τα 1,54 ευρώ), αλλά και της νέας διόρθωσης της CC./HBC προς τα 17,37 ευρώ (χαμηλά ημέρας, που ενεργοποιήθηκε σημαντική εντολή αγοράς).

Κατά 0,55% χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης (ανάλογης έκτασης οι απώλειες για τα κυριότερα ευρω- χρηματιστήρια) ενώ ειδική περίπτωση- λόγω...συνθηκών- θεωρείται το -0,97% του FTSE στο Λονδίνο.

Εως τα 5,71 ευρώ υποχώρησε νωρίτερα η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (διαγράφεται από τον διεθνή δείκτη FTSE All World στις 22/9) ενώ προς τα 8 της ΜΟΗ (με 92,4% στη Cyclon μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης).

Εως τα 17,37 με νέες πιέσεις μετά τις 14.10-14.15 στη μετοχή της CC/HBC στον... απόηχο της υποβάθμισης σε neutral από Buy της σύστασης για την μετοχή της Coca Cola HBC από την Goldman Sachs.

Στα 9 ευρώ με σταθερούς αγοραστές η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, κινητικότητα σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο (και λόγω της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως αναφέρει σχετικά ο Φώτης Κόλλιας), σταθερή στα 0,406 ευρώ η μετοχή της MIG, στα 11,29 ευρώ με αγοραστές η ΜΕΤΚΑ.

Στις 1.063 μονάδες υποχωρεί ο FT MId - συγκριτικά λιγότερο απ΄ ότι οι ΓΔ και FT25 - με υπεραπόδωση για τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο. Στα 5 ευρώ η μετοχή του Fourlis, στα 6,52 ευρώ με απώλειες η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου. Για την τελευταία η Euroxx προχώρησε (στις 5/9) σε αναθεώρηση της τιμής- στόχου στα 9,80 από τα 9,30 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v