Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Εφυγαν οι πωλητές, ήρθαν τα υψηλά 17 μηνών

Με ελαφρά καλύτερο τζίρο οι αγοραστές βρήκαν τον χώρο για να οδηγήσουν σε νέα άνοδο το Χρηματιστήριο. Ανοδος 2,3% για τον τραπεζικό κλάδο και βοήθειες από Εθνική, Τιταν και ΔΕΗ. Συνεχίζεται το παιχνίδι στα «μικρά».

XA: Εφυγαν οι πωλητές, ήρθαν τα υψηλά 17 μηνών

Συνεδρίαση ήπιων κινήσεων, που όμως αποδείχθηκαν αρκετές, με τις βοήθειες και των τελικών δημοπρασιών, προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να κλείσει σε νέα υψηλά 17 μηνών, παρά το απόλυτα επιφυλακτικό κλίμα των Διεθνών Αγορών, για το οποίο συνηγορούν, στον απόλυτο βαθμό, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές ανησυχίες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα νεότερα υψηλά παραπέμπουν σε τιμές α΄ 10ημερου Νοεμβρίου 2015, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 5/11/2015 (686,59 μονάδες).

Στα άξια αναφοράς της σημερινής συνεδρίασης, η σχετική ενίσχυση του τζίρου, η προσπάθεια ανάνηψης των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, πιθανότατα και λόγω έλλειψης εν δυνάμει πωλητών και το συνεχιζόμενο επιλεκτικό ενδιαφέρον σε όλο το εύρος του ταμπλό, έστω και αν σήμερα αρκετοί από τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, κατέβασαν σημαντικά τον όγκο συναλλαγών.

"Και η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε με τις γνωστές χαμηλές συναλλακτικές επιδόσεις, ενώ η επικαιρότητα δεν έχει καταλύτες τέτοιους που να διαμορφώνουν προϋποθέσεις, η εικόνα να διαφοροποιηθεί αισθητά. Επιτόπιο τροχάδην, επομένως, είναι το επικρατέστερο ενδεχόμενο και για την αυριανή συνεδρίαση, τελευταία πριν τις αργίες του Πάσχα. Με 'τιμονιέρη' το γνωστό Αναψυκτικό, οι αγοραστές δείχνουν, προς το παρόν, να έχουν τον πλήρη έλεγχο της πορείας της Αγοράς. 'Ροκανίζουν' εντέχνως τον χρόνο, αποσυμφορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ταλαντωτές, καθώς η ειδησεογραφία δεν ευνοεί για διεκδίκηση υψηλότερων τιμών, ακόμα. Σε αυτήν την φάση, η πορεία των δύο βασικών δεικτών, δηλαδή του Γενικού Δείκτη και του FTSE25 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη του Τραπεζικού δείκτη. Είναι εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι ο τελευταίος αντέδρασε ανοδικά από την κρίσιμη στήριξη των 770 μονάδων. Για όσο διάστημα παραμένει αλώβητη, θα διατηρούνται βάσιμες οι ελπίδες προσέγγισης των 800 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση αναμένουμε τον δείκτη να κινηθεί προς τις 750 μονάδες, απ’ όπου διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ των 10 και 30 ημερών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τάση" τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Σε επιμέρους τίτλους εστιάζει και σήμερα, την προσοχή του το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Ξεκινώντας από την ΔΕΗ (+2,57% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) και σύμφωνα με την ΑΕΠΕΥ, "το επίπεδο 3,18 - 3,20 ευρώ δοκιμάζεται για δεύτερη φορά. Μία κατοχύρωση και μόνο θα δώσει άμεσα συνέχιση. Δοκιμάστηκε η στήριξη και πλέον τα 3,05 ευρώ είναι το 'Intraday stop' στο 'Long".

Στην περίπτωση της Eurobank (+4,28% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), "Ψάχνει να δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 0,623 που είναι και 'make or break' για την συνέχεια. Στήριξη και "stop" στο "long" στα 0,5560 ευρώ".

Το ημερήσιο διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη

"Η Viohalco (+1,10%) φαίνεται ότι θέλει να τεστάρει και πάλι τα 1,90 ευρώ, επίπεδο που είναι αντίσταση και που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης. Ο επόμενος σοβαρός στόχος μας είναι το 2,15. Το 1,76 είναι κύρια στήριξη και τα 1,78 ευρώ κοντινή" σύμφωνα με την Fast Finance.

Ξεκινώντας από τις λίγες ειδήσεις - δημοσιεύματα που ακολούθησαν την χθεσινή συνεδρίαση, "Η Αθήνα αναβάλλει εδώ και καιρό τις μεταρρυθμίσεις και υπάρχει κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης", προειδοποιεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τους κομματικούς του συντρόφους ότι κάνουν τα πάντα για να παρεμποδίσουν τις επενδύσεις, σε δημοσίευμα με τίτλο "Η Αθήνα παραπλανά τους Δανειστές".

"Η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, όμως οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Χώρας και τον ρόλο του ΔΝΤ σε αυτό, βρίσκονται μόνο στα μισά του δρόμου", δήλωσε από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας. Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,7%

"Εύθραυστη παραμένει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση μπορεί να περάσει τα μέτρα από το κοινοβούλιο" σημειώνει η Citi σε σημερινό της σχόλιο σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει, "το ρίσκο πρόωρων εκλογών παραμένει, αν και δεν είναι το βασικό σενάριο για τον οίκο".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, όσων εγχώριων αναλυτών παρέμειναν "επί των επάλξεων", "τόσο η σημερινή, όσο και η αυριανή συνεδρίαση, ήταν και θα είναι απόλυτα διαδικαστικού χαρακτήρα, με ελάχιστους ενεργούς παίκτες. Στην επενδυτική ατζέντα τα αποτελέσματα της Folli Follie που δημοσιεύονται μετά το κλείσιμο της Αγοράς".

Όμως ο μικρός αριθμός δεν εμπόδισε τα ενεργά χαρτοφυλάκια να "σπρώξουν" τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, έστω και αν η "επιχείρηση σχετικά χαμηλού κόστους" δεν αφήνει σημαντικά περιθώρια εξαγωγής "ασφαλών" συμπερασμάτων.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, δεν μπορεί να αποκλειστεί μία συνέχιση της διόρθωσης για ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,87%) και Αεροπορία Αιγαίου (-1,38%), καθώς οι δύο μετοχές "πλήρωσαν" τις σημαντικές αντιστάσεις στις περιοχές των 2,70 και 8,00 ευρώ, αντίστοιχα.

Συνεχίζει να επιβεβαιώνει το αγοραστικό σήμα που έδωσε ο ΟΛΠ (+1,38%), ο τίτλος του οποίου, με την βοήθεια και των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας. Έχει πάντα, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο υψηλότερα των 13,29 ευρώ.

Σε φάση διόρθωσης, η μέχρι πρότινος υπεραποδίδουσα Motor Oil (-1,35%), ο τίτλος της οποίας σήμερα βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 15,72 ευρώ (-3,68%), για να ανακάμψει σχετικά στην συνέχεια. Η μετοχή συμπλήρωσε τέσσερις πτωτικές και δύο ανοδικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες έξι και παραμένει "long", σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 15,93 ευρώ.

Από την άλλη, θα ήταν σημαντικά παράλειψη να μην αναφερθεί ότι συνεχίστηκε και σήμερα, το "θέαμα" στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, έστω και αν σε αρκετές των περιπτώσεων οι αγοραστές ήταν σχετικά διστακτικοί και έκαναν μόνο τα "απολύτως απαραίτητα" (!)

Τρεις ανοδικές και τρεις αμετάβλητες, στις τελευταίες έξι, αθροίζει ο τίτλος της Intralot (+0,8%), που έχει σαν τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 1,3 ευρώ για να ελπίζει σε κίνηση προς τα 1,39 ευρώ, ενώ "τριολέ" πτωτικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε η Quest Holdings (-3,57%), καθώς στην Αγορά υπάρχουν κάποιες απορίες όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου στο Χ.Α. της "BRIQ ΑΕΕΑΠ".

Ισοφάρισε τα υψηλά οκταμήνου ο ΟΛΘ (+0,44%), τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΑΝΕΚ (+9,86%) και τέταρτη συνεχόμενη για την Ναυτεμπορική (+9,09%) με σημαντικές αυξομειώσεις στις συναλλαγές.

Επιμένει πλαγιοανοδικά η Reds (+3,91%), με "ανοιχτές" εντολές αγορών η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Παϊρης (+15,79%), "καρέ" ανοδικών συνεδριάσεων για το Υγεία (+1,54%), συνεχίζει όλο και ψηλότερα η ΚΛΜ (+9,47%), ενώ τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, "μετρά" και η FG Europe (+7,22%).

O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αλλά γρήγορα υποχώρησε προς το χαμηλό ημέρας των 678,41 μονάδων (-0,24%).

Μετά τις 13.34 ο Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, μέσω των τελικών δημοπρασιών "είδε" το υψηλό ημέρας των 685,73 μονάδων (+0,83%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 685,19 με ημερήσια κέρδη 0,75%.

Ο τζίρος ενισχύθηκε στα 35,1 εκατ., από τα οποία τα 1,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ), ενώ Alpha Bank, Εθνική και ΟΤΕ απέσπασαν το 48,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι Πειραιώς και ΟΠΑΠ δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο.

Αντίθετα, δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΧΑΕ και Motor Oil.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, όπου έλαβαν χώρα και οι περισσότερες "αψιμαχίες" στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Σαράντης και στο υψηλό ημέρας οι Eurobank, Jumbo, Folli Follie Group, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 60 ανοδικές μετοχές, έναντι 44 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 9%.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, η παραμονή υψηλότερα των 673 μονάδων, ενδυναμώνει το σενάριο για περαιτέρω αναρρίχηση προς τις 709 μονάδες, σε πρώτη φάση.

"Intraday position long" με "stop" τις 661 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,84%), το 1806 είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 1796, ή το 1790. Η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1812 μονάδων, αν μη τι άλλο, θα "πληρώσει" τις 1830, ή τις 1867 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός, δεν βοηθάει στην εξαγωγή νέων συμπερασμάτων. "Intraday position long" με "stop" τις 1767 μονάδες.

Η εικονα στις ξένες αγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν και την σημερινή συνεδρίαση, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Nikkei (-1,04%) και τα μεγαλύτερα κέρδη για τον δείκτη Hang Seng (+0,93%).

Με αρνητικά πρόσημα και ελεγχόμενες απώλειες οι Ευρωπαϊκοί δείκτες που κινούνται προς τα χαμηλά ημέρας, μετά το αρνητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street. Μικρά κέρδη για Πετρέλαιο, Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,5% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε 0,9% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, επιταχύνοντας από τον προηγούμενο μήνα όταν είχε ενισχυθεί κατά 0,8%. Την ίδια στιγμή, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν για έβδομο διαδοχικό μήνα.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, έκτακτα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός της ενέκρινε χθες η Ιταλία, όπως είχε υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ δήλωσε πως η Οικονομία της Χώρας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό φέτος και του χρόνου.

"H Monte dei Paschi di Siena συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πόσες θέσεις εργασίας πρέπει να περικόψει για να λάβει Κρατική στήριξη", δήλωσε ο CEO, Μάρκο Μορέλι.

Αλλάζοντας Ήπειρο, η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση "ΑΑΑ" της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, διατηρώντας σταθερό το outlook, αναφέροντας ότι "η Οικονομία των ΗΠΑ είναι μεγάλη, πλούσια και διαφοροποιημένη, με επίπεδα κατά κεφαλήν εισοδήματος πάνω από το μέσο όρο των Χωρών που αξιολογούνται με 'ΑΑΑ'. Ωστόσο, το μεγάλο βάρος του χρέους αποτελεί μια πιστωτική αδυναμία σε σχέση με άλλες Χώρες που λαμβάνουν την υψηλότερη αξιολόγηση".

O Οίκος αξιολόγησης περιμένει ότι το χρέος των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, στο 113% του ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως "υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο δημοσιονομικό outlook, αλλά αναμένεται να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής με περικοπή των φόρων. Τα σχέδια της νέας Αμερικάνικης Κυβέρνησης για την περικοπή φόρων και την απορρύθμιση Αγορών, έχουν ενισχύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη αν εφαρμοστούν".

Όσον αφορά την νομισματική πολιτική, οι αναλυτές της Fitch εκτιμούν πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει προσεκτικά τα επιτόκια. Η Fitch αναμένει δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων το 2017 και τέσσερις το 2018.
Ο δείκτης τιμών εισαγωγών διολίσθησε 0,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Αμερικανική Κυβέρνηση. Είναι η πρώτη πτώση από τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των Αμερικανικών εξαγωγών ενισχύθηκαν 0,2% τον Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές των εξαγόμενων Αγαθών και Υπηρεσιών έχουν κινηθεί 3,6% υψηλότερα.

Τι βλέπουν οι αναλυτές

"Εορταστικά 'νηστίσιμος' ο όγκος συναλλαγών στο Χ.Α., αλλά με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε υψηλά ενάμιση περίπου έτους δε μπορούμε να πούμε ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο βιώνει τη δική του "Εβδομάδα των Παθών" τονίζει ο Πέτρος Στεριώτης.

Το μάλλον θετικό πρόσημο των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της αξιολόγησης, δικαιώνει αυτούς που διατήρησαν την έκθεσή τους στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, παρά τα από άποψη τεχνικής ανάλυσης αρκετά απαιτητικά επίπεδα.

Εναπόκειται πλέον στους επενδυτές το αν βλέπουν ως πιθανότερη τη συνέχιση της υπεραπόδοσης σε τίτλους όπως η ΕΕΕ ή αν, αντίθετα, προκρίνουν το σενάριο της σύγκλισης κλάδων που έχουν "μείνει πίσω", με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Τραπεζικό.

Η απουσία πολλών ντόπιων και ξένων επενδυτών για τις γιορτές του Πάσχα, εκτιμούμε ότι μεταθέτει τις επόμενες ουσιαστικές κινήσεις της Αγοράς για την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς παρά την παγκόσμια γεωπολιτική ανησυχία, μάλλον απουσιάζει ο καταλύτης που θα μπορούσε να εκτρέψει τα Χρηματιστήρια από την πορεία τους, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

"Πράσινο φως" στους δείκτες Γαλλίας και Γερμανίας, κάτι που έχει τη δική του σημασία ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων στις συγκεκριμένες Χώρες. Εκτιμάται ότι το "πληθωριστικό χρήμα" των Κεντρικών Τραπεζών συνεχίζει να στηρίζει το οκταετές ράλι των γνωστότερων μετοχικών δεικτών, ενώ, στην παρούσα φάση, ανοδική είναι και η τάση σε Πολύτιμα Μέταλλα και Ενεργειακά Εμπορεύματα.
Παράλληλα, το Αμερικάνικο δεκαετές ανεβαίνει στο υψηλότερο μετά την εκλογή Trump επίπεδο, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στη λειτουργία του ως "ασφαλές καταφύγιο", αλλά και στην εντύπωση ότι τελικά η δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ δε θα "εκτροχιαστεί" περαιτέρω.

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, για το Γενικό Δείκτη, η ζώνη τιμών μεταξύ 670 και 660 μονάδων έχει πλέον μετατραπεί σε διαγραμματική στήριξη. Υποχώρηση από αυτή θα δημιουργήσει υπόνοιες "bull trap", με τις 630 να αποτελούν το αμέσως επόμενο "μαξιλαράκι ασφαλείας". Οι "αγοραστικοί" προφανώς "καλοβλέπουν" το επίπεδο των 700 μονάδων, διάσπαση του οποίου θα ενεργοποιήσει χαρτοφυλάκια με στόχο το 730.

"Το Ελληνικό δεκαετές δίνει την δική του 'παράσταση', με την απόδοση (μετρητής και του 'country risk') να έχει βυθιστεί σημαντικά κάτω από το 'ορόσημο' του 7%, κατευθυνόμενη προς τα χαμηλά της τελευταίας διετίας" επισημαίνει ο αναλυτής της Nuntius Sec.

Με μικρό discount τα ΣΜΕ του FT 25

Ανοδική αντίδραση, επεφύλασσε η τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, με μικρή αύξηση των συναλλαγών τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (38.914 συμβόλαια).

Στα 6.041 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.012, 901 για τον Απρίλιο, 111 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.823,75) κινήθηκε μεταξύ 1.812,5 και 1.827,75 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, γύρισε σε υποτίμηση 0,2%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Μικρός ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (214.600 Alpha Bank) ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.280), Πειραιώς (11.103), Εθνική (11.073), MIG (585), Alpha Bank (6.038), ΔΕΗ (726), Ελλάκτωρα (175), Μυτιληναίο (140), ΓΕΚ (230), Motor Oil (117).
Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Alpha Bank (28.857), MIG (56.834), Eurobank (59.478), Εθνική (66.181) και Πειραιώς (141.808).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (5.841.654 τεμ.), Alpha Bank (1.929.215 τεμ.), Εθνική (5.420.166 τεμ.) και Eurobank (2.183.157 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v