Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική πίεση στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία για τον τραπεζικό κλάδο, με τον κλαδικό δείκτη να δοκιμάζει τις πρώτες στηρίξεις. Νέο υψηλό 52 εβδομάδων για ΔΕΗ, συνεχίζουν υψηλότερα Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας. Περιορισμένος ο τζίρος.

Τραπεζική πίεση στο Χρηματιστήριο

Διερευνητικού χαρακτήρα οι κινήσεις πωλητών - αγοραστών στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, καθώς στην αρχή συνεχίστηκαν πωλήσεις στον τραπεζικό κλάδο, για να αναλάβουν στη συνέχεια οι αγοραστές στα blue chips.

Εως τις 772 μονάδες στην αρχή ο Γενικός Δείκτης, με τον Δείκτη Τραπεζών να συνεχίζει χαμηλότερα έως τις 966 μονάδες, «δοκιμάζοντας» οριακά τις πρώτες βραχυπρόθεσμες στηρίξεις. Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος σχεδόν στα χθεσινά επίπεδα, με το 51% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο.

Σε θετικό πρόσημο ο ΓΔ μετά τις 10:55, με την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να αντιδρά ανοδικά, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τις πιέσεις/απώλειες που υφίστανται οι τραπεζικές μετοχές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον κλάδο-κλειδί η μετοχή της Πειραιώς, εύλογα μετά την τελευταία ανακοίνωση για την πρόταση της διοίκησης για reverse split σε αναλογία 20/1, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα για τους traders ενόψει της συνέχειας που προοιωνίζεται -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρον.

Στα 0,207-0,202 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Πειραιώς με συνέχεια πωλήσεων. Αυξημένες και σήμερα όπως και χθες οι συναλλαγές στην τραπεζική μετοχή, με τους πωλητές να επιμένουν, ενώ ηπιότεροι εμφανίζονται σε Alpha Bank, Εθνική και Eurobank.

Πέραν των τραπεζικών στο επίκεντρο βρίσκονται, συναλλακτικά, οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Fourlis, Jumbo, TITAN, Motor Oil, Attica Bank, Coca Cola, Μυτιληναίου, MIG, ΕΛΠΕ, ΚΟΡΡΕΣ, FF Group, ΥΓΕΙΑ κ.ά.

Πολύ υψηλά οι συναλλαγές στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τους long να αντισταθμίζουν κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες που σημειώνονται για τον τίτλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Νωρίτερα για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 3,49 ευρώ καταγράφεται νέο υψηλό 52 εβδομάδων, με την αποτίμηση της εταιρείας στα 357,8 εκατ. ευρώ.

Συνέχεια στις αγορές στη μετοχή του Μυτιληναίου, δύο 24ωρα πριν την ιστορική γ.σ. της 1ης Ιουνίου, με ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναφορικά με το μεγάλο εταιρικό που προχωρά (προς έκδοση) ο όμιλος.

Εως τα 4,61 ευρώ νωρίτερα η μετοχή της ΔΕΗ, καταγράφοντας και αυτή, με τη σειρά της, νέο υψηλό 52 εβδομάδων, με την αποτίμησή της να έχει ξεπεράσει από χθες το όριο του ενός δισ. ευρώ.

Λίγο πριν τις 11:10 ο ΓΔ ήταν οριακά σε θετικό έδαφος, στις 777 μονάδες, για τον ΔΤΡ οι απώλειες είχαν περιοριστεί στις 976 μονάδες. Για την Πειραιώς, συναλλαγές πραγματοποιούνταν κατά 0,48% χαμηλότερα, στο 0,206 ευρώ.

Συναλλαγές 9,8 εκατ. μετοχών -τα 4,2 έχουν αλλάξει χέρια στην Πειραιώς-, με τον τζίρο στα 6,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v