Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά με χαμηλό τζίρο το ΧΑ

Στο κόκκινο παραμένει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 820 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 3% για ΔΕΗ, Viohalco, ΟΛΠ. Στο +15% η μετοχή της Mermeren. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΤΕ, Σαράντης.

Πτωτικά με χαμηλό τζίρο το ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει αδύναμος και τις περισσότερες από τις ΑΧΕ να ασχολούνται με την ομολογιακή έκδοση της Μυτιληναίος, επόμενο είναι να φανεί στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό το «κενό» ειδήσεων.

Το τελευταίο αυξάνει ελαφρώς την επιρροή των ευρωπαϊκών αγορών, που επίσης κινούνται με αρνητικά πρόσημα, όμως είναι περίπου βέβαιο ότι το τελικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. δεν έχει κριθεί, αφού πολλές φορές έχουν δείξει τα ενεργά χαρτοφυλάκια ότι διαθέτουν «κρυφά μπαλαντέρ», τα οποία πέφτουν στο τραπέζι προς το τέλος της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 19,6 εκατ. και τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα στο «κόκκινο», ενώ και η σημερινή συνεδρίαση έρχεται να επιβεβαιώσει την επιφυλακτικότητα-αδυναμία, που είναι περισσότερο από εμφανής στο τραπεζικό ταμπλό και η οποία επιβεβαιώνεται και από το -1,47% του τραπεζικού δείκτη.

Μοιραία, για μία ακόμα συνεδρίαση, η προσοχή δείχνει να έχει μεταφερθεί στον μη τραπεζικό 26άρη, όπου συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Viohalco (+4,12%) και να δικαιώνει τους «καθυστερημένους» αγοραστές ο ΟΛΠ (+2,99%).

Για μία ακόμα συνεδρίαση συνεχίζεται η «μάχη» ΔΕΗ (+2,65%) και ΑΔΜΗΕ (+1,29%), ενώ από τις μετοχές που πιέζονται χαμηλότερα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Ελλάκτωρ (-2,16%), Σαράντης (-2,87%) και Τιτάνας (-2,12%).

Μένει να φανεί αν θα επαληθευτούν οι πρωινές εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η έλλειψη ουσιαστικών ειδήσεων θα έδινε τον πρώτο λόγο στις διεθνείς αγορές και στις κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, ενώ όλα τα παραπάνω ελάχιστα έχουν μειώσει το ενδιαφέρον για επιλεγμένο αριθμό τίτλων μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Mermeren (+15,89%, λόγω αλλαγών στη θέση του βασικού μετόχου και εξαγοράς από την Παυλίδης Μάρμαρα), αλλά και Παπουτσάνης, Ικτίνος, Πλαίσιο, Cenergy, Αλουμύλ, Χαλκόρ, Έλαστρον, ΕΥΑΘ και Intralot, είναι μερικοί από τους τίτλους που συνεχίζουν να διατηρούν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v