Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπεί στις 825 μονάδες

Μικρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Ανοδο σημειώνουν Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Ελλάκτωρ, Eurobank, OΠΑΠ. Απώλειες για Coca Cola, AΔΜΗΕ, Σαράντη.

ΧΑ: Ισορροπεί στις 825 μονάδες

Αν και η συμπλήρωση των πρώτων 60 λεπτών συνεδρίασης βρίσκει τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο, είναι εμφανής η υποχώρηση από τα αρχικά υψηλά, κάτι που γίνεται ακόμα πιο ευδιάκριτο στο ταμπλό των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ενεργών traders έχει επικεντρωμένη την προσοχή του στον τραπεζικό κλάδο, με περισσότερο από επίκαιρο το ερώτημα «αν όχι και σήμερα, τότε πότε;».

Η επιφυλακτικότητα που έχουν επιδείξει οι τραπεζικές μετοχές σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθιστά περισσότερο από επιτακτική τη σημερινή ανοδική αντίδραση, όμως η μέχρι στιγμής εικόνα και παρά τα θετικά πρόσημα, δείχνει ότι η επιφυλακτικότητα παραμένει.

Σημαντικά καλύτερη κρίνεται η εικόνα στον μη τραπεζικό 26άρη, όπου και σήμερα ξεχωρίζουν οι κινήσεις των αγοραστών σε επιμέρους τίτλους, κάτι που συνεχίζει να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον.

Από τους μέχρι στιγμής θετικούς πρωταγωνιστές, ξεχωρίζουν Lamda Development (+3,24%) και Ελ. Πετρέλαια (+2,45%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολουθούν Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ και με μικρότερα κέρδη οι ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Jumbo, ΟΤΕ, Τιτάνας, Fourlis και Folli Follie Group.

Από τους τίτλους που υποχωρούν χαμηλότερα οι μεγαλύτερες απώλειες για Σαράντη (-1%) και Motor Oil (-3,12%). Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μετοχές της εισηγμένης θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσεως 2016, €0,70 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,595 ανά μετοχή).

Μάλλον επιφυλακτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, οπότε σε περίπτωση επικράτησης του θετικού σεναρίου θα ήταν ζητούμενο η αύξηση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών στα «κατώτερα στρώματα» του ταμπλό.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα ο τζίρος, καθώς η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών τον βρίσκει στα 10,5 εκατ. ευρώ.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v