Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Ισορροπεί στις 855 μονάδες

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ. Απώλειες για Eurobank, Motor Oil, Σαράντη, Aegean.

XA: Ισορροπεί στις 855 μονάδες

Καμία διάθεση αλλαγής σκηνικού, τόσο από πλευράς ημερήσιων πρωταγωνιστών, όσο και από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται σε στενό εύρος μεταξύ 859,78 (+0,33%) και 853,87 μονάδων (-0,30%), ο τζίρος στα 16,1 εκατ., από τα οποία το 0,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΓΡΙΒ), ενώ πραγματικά ελάχιστες είναι οι μετοχές που κατορθώνουν να συνδυάσουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Προβληματισμένοι δηλώνουν αρκετοί από τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης περίμεναν κάτι καλύτερο από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας και γενικότερου ενδιαφέροντος, έστω και αν απολύτως τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά στο τελικό πρόσημο του Δείκτη.

Ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου και εδώ οι περισσότερες των συναλλαγών παραμένουν «άνευρες», ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΧΑΕ επιμένουν σε κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, με ΟΤΕ και Πειραιώς να «πλασάρονται» στα τελευταία λεπτά, ενώ από την «αδύναμη» πλευρά, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% κινούνται οι Motor Oil και Σαράντης.

Με όγκο συναλλαγών χαμηλότερο των 10.000 τεμ. παραμένουν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΕΕ, Motor Oil, Folli Follie Group, ΟΛΠ, Σαράντης και Τιτάνας.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου συνεχίζεται η φθίνουσα πορεία του αριθμού των πρόθυμων αγοραστών, ξεχωρίζουν θετικά οι Ιντρακόμ (+6,38%), Ιντρακάτ (+3,85%), Υγεία (+2,08%), Εβροφάρμα (+1,52%), Λύκος (+1,44%) και MIG (+3,97%, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η εισηγμένη «θα προβεί στην πρόωρη αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών αμφότερων σειρών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους 375.247.019 ευρώ με ημερομηνία έκδοσης 29/7/2013, κατά την 4η ετήσια επέτειο της έκδοσης του ΜΟΔ, ήτοι την 29/7/2017).

 Από εκεί και πέρα και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει χαλάσει το ανοδικό momentum, η γενικότερη εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α. απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ικανοποιητική και πρέπει οι ενεργοί παίκτες να εμφανίσουν μεγαλύτερη «δραστηριότητα» στη συνέχεια, με στόχο ο Γενικός Δείκτης να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση προς τα υψηλά ημέρας και με αυξημένες συναλλαγές.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v