Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από τα μικρομεσαία στο ΧΑ

Ελεύθερο χώρο σε μικρομεσαία και ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμο παιχνίδι αφήνει η ελεγχόμενη διολίσθηση των δεικτών. Εύθραυστη η ισορροπία με υπεραπόδοση για ΒΙΟΧΑΛΚΟ και την Εθνική υψηλότερα από την… στηριξούλα των 19,6.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κρίσιμη, ενδιαφέρουσα και καθοριστική για την βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑ η σημερινή συνεδρίαση.

Που ξεκίνησε με μικρή διόρθωση, τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 2.354 και τον Ftse 20 μέχρι τις 1.202 μονάδες και ένα μεγάλο μέρος του…Συστήματος να κρατά καλή άμυνα.

Επιφυλακτικοί στην αρχή οι παίκτες, θα έλεγε κάποιος πως περίμεναν την τεχνική επιβεβαίωση της Εθνικής (δ ε ν έχασε τα 19,6 ευρώ) για να αντιδράσουν σταδιακά με κινήσεις σε ΟΤΕ (11,86 ευρώ), Πειραιώς (7,74 ευρώ), καθώς Eurobank και Alpha Bank σταθεροποιούνταν στα 8,45 και 8,86 ευρώ αντίστοιχα.

Οι συναλλαγές των 33 εκατ. ευρώ πριν από λίγο παραπέμπουν σε μία συνεδρίαση των 200-220 εκατ. ευρώ με μάλλον μέτριες και σήμερα τζίρους σε Εθνική, Κύπρου αλλά ψηλούς για Jumbo (στα 8,53 ευρώ), MIG (3,8) , Intralot (4,93), Motor Oil (8,65).

Όμως από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς αξιοπρόσεκτη είναι η συνολικότερη αντίδραση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ-ΣΙΔΕΝΟΡ με τις θυγατρικές Χαλκόρ στα 1,84 και Σωληνουργείων Κορίνθου στα 2,41 ευρώ να υπεραποδίδουν.

Κρίσιμη όμως θεωρείται και η αυριανή συνεδρίαση, τελευταία της εβδομάδας με την…παράδοση των τελευταίων μηνών να θέλει ΄΄γερές Παρασκευές΄΄ με καλές κινήσεις, ενδοσυνεδριακές αγορές και πολύ συχνά υψηλές αποδόσεις.

Εάν στη διάρκεια της συνεδρίασης δοθούν επαρκείς ενδείξεις από την Wall και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, πως η πιθανή πίεση δ ε ν θα ξεκινήσει σε αυτό το διήμερο δεν αποκλείεται να δοθούν ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμο παιχνίδι. Σε αρκετές μετοχές από τη μεσαία-χαμηλότερη αποτίμηση (όπου κινούνται ενεργά επενδυτικά σχήματα) παρατηρείται κινητικότητα, που υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να αποφέρει καρπούς σήμερα-αύριο.

Εκτός από τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ και τις θυγατρικές του (θα επιμείνουμε περισσότερο στα Σωλ. Κορ) κινητικότητα παρατηρείται και σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, Σαράντη, ΕΧΑΕ κ.α.

Από το υπόλοιπο της αγοράς για 70 μετοχές διαμορφώνεται ανοδική φορά (που χρειάζονται μία ουδέτερη έως ελαφρώς πλαγιοκαθοδική συνέχεια) ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς παρουσιάζει η Newsphone εάν ξεπεράσει τα 0,98 ευρώ, το Ιατρικό Αθηνών εάν υπερβεί τα 1,85 ευρώ, ΕΛΒΕ που υπερέβη τα 1,5 ευρώ, Ελλαστρων καθώς επιχειρείται η προσέγγιση των 0,9 ευρώ κ.α από αυτή την κατηγορία.

Για τη συνέχεια θέλουμε διακύμανση του ΓΔ που δεν θα ΄΄απειλεί΄΄ τις 2.340-2.350 μονάδες ( ή τις 1.195 μον. για τον Ftse20) επιβεβαίωση των 19,6-19,7 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής και σχετικές… βοήθειες από τα ξένα χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v