Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Εθνική και οι μεταβιβάσεις θυγατρικών που εκκρεμούν

Σχεδόν είχαμε ξεχάσει ότι υπήρχε συμφωνία πώλησης για την South African Bank of Athens (S.A.B.A ). Την Νοτιοαφρικανική, δηλαδή, θυγατρική της Εθνικής.

Η συμφωνία πώλησης υπογράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2016 και έκτοτε εκκρεμεί η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 99,81% στην AFGRI Holdings.

Η Εθνική στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις ενημερώνει ότι μια από τις εγκρίσεις (σ.σ. του Δικαστηρίου Ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής) έχει ληφθεί και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου.

Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση της NBG Albania στην American Bank of Investments, η οριστική σύμβαση πώλησης της οποίας υπογράφηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακτιο-Πρέβεζα: Οκτώ χρόνια για 22 χιλιόμετρα δρόμου!

Τον Μάρτιο του 2010, δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια, είχε υπογραφεί η σύμβαση με την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική για την κατασκευή τμήματος της λεγόμενης Παραϊόνιας Οδού και συγκεκριμένα το έργο «Κατασκευή Οδικής Σύνδεσης της περιοχής Ακτίου µε τοn ∆υτικό Άξονα Βορρά - Νότου, τµήµα από Χιλιομετρική Θέση 0+000 έως Χ.Θ. 22+500».

Η τότε διοίκηση της εταιρείας είχε υπογράψει πως θα παραδώσει τα περίπου 22 χιλιόμετρα του οδικού άξονα μέσα σε τρία χρόνια, με έκπτωση 50% έναντι του αρχικού προϋπολογισμού των 84,6 εκατ. ευρώ. Δηλαδή με περίπου 42 εκατ. ευρώ. Από τότε η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική κηρύχθηκε τρεις φορές έκπτωτη και κατάφερε να κερδίσει τις ενστάσεις ή, για ανεξήγητους λόγους, δεν οριστικοποιήθηκε η «αποβολή» της από το στοιχειωμένο έργο.

«Βούτυρο στο ψωμί» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τα ετήσια αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (4/4) θα αποτελέσουν πιθανότατα καλό επιχείρημα στην προσπάθεια της μητρικής τράπεζας να «πιάσει» ικανοποιητικό τίμημα στη νέα απόπειρα πώλησης της θυγατρικής της.

Ανεξάρτητα από το αν ένα τμήμα των πολύ υψηλών κερδών του 2017 (σε προ φόρων επίπεδο διαμορφώθηκαν στα 73,9 εκατ. ευρώ, +28% σε σχέση με το 2016) προήλθε από την επενδυτική δραστηριότητα, το σίγουρο είναι ότι ενισχύθηκαν περαιτέρω τα ίδια κεφάλαια και επιπλέον υπάρχουν βάσιμες προοπτικές για νέα επενδυτικά κέρδη, στον βαθμό που θα ζήσουμε μια βιώσιμη έξοδο της χώρας από τα «μνημόνια» τον προσεχή Αύγουστο.

Φτιάχνει… πάγκο αναπληρωματικών η Πειραιώς

Μια ηχηρή είδηση βγαίνει μέσα από τα ψιλά γράμματα της αναλυτικής οικονομικής κατάστασης της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται, η Eπιτροπή Ανάδειξης Υποψήφιων Μελών Δ.Σ. της τράπεζας έχει αναθέσει στον διεθνή συμβουλευτικό οίκο Korn Ferry την επιλογή υποψηφίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την πλήρωση πιθανών θέσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Η Πειραιώς, δηλαδή, φτιάχνει… πάγκο αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.

Πρόκειται για υποχρέωση που προκύπτει από την τελευταία αξιολόγηση του ΤΧΣ. Αφορά, δε, πέραν της Πειραιώς και την Εθνική.

Με γκολ Μαντωνανάκη ξεκίνησε η κόντρα με το Δημόσιο

Περίπου εννέα εκατομμύρια ευρώ πρέπει να πληρώσει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον ξενοδοχειακό όμιλο του Παντελή Μαντωνανάκη, με τον οποίο βρίσκεται σε πολυετή δικαστικό αγώνα μέσω σειράς αγωγών που έχει καταθέσει ο τελευταίος.

Ο όμιλος του γνωστού ξενοδόχου κέρδισε μία από τις δίκες και οι πληροφορίες φέρουν την κρατική εταιρεία να έχει ήδη πληρώσει το πρώτο εκατομμύριο. Η διαμάχη των δύο πλευρών δεν περιορίζεται μόνο στο πρώην Ξενία Λαγονησίου (σήμερα Grand Resort Lagonisi) που διαχειρίζεται η εταιρεία «Αττικός Ηλιος», συμφερόντων του Π. Μαντωνανάκη.