Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η short list για Εθνική Ασφαλιστική και το deadline για HSW

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στη λύση της short list με τις δύο επικρατέστερες προσφορές προσανατολίζονται Εθνική Τράπεζα και σύμβουλοι, ως το επόμενο βήμα του εν εξελίξει διαγωνισμού πώλησης τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι δύο επικρατέστεροι «μνηστήρες» (Fosun και Calamos-Exin Partners) θα κληθούν να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές.

Ακούμε, δε, ότι θα πρέπει να είναι έτσι δομημένες, ώστε να είναι ευθέως συγκρίσιμες στα βασικά εναλλακτικά σενάρια.

Επιβεβαιώνονται, ως εκ τούτου, οι πληροφορίες του Euro2day.gr ότι η ανάδειξη πλειοδότη θα πάρει χρόνο.

Ο ΟΛΘ και το ερώτημα για τις βελτιωμένες προσφορές

Θα εμφανιστούν τελικά την Παρασκευή και οι τρεις όμιλοι που κατέθεσαν αρχικές δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ, ώστε να υποβάλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές;

Κάποιοι εκτιμούν πως θα δώσουν το παρών τόσο η DP World (μέσω της θυγατρικής P&O), όσο και το σχήμα Deutsche Invest - CMA CGM - Ιβάν Σαββίδης, και η ICTSI από τις Φιλιππίνες. Λέτε να κάνουν την έκπληξη οι τελευταίοι, που θεωρούνται και αουτσάιντερ;

Ολα θα κριθούν από το πόσο θέλουν να κτυπήσουν τον διαγωνισμό οι Αραβες της DP World, λένε στην αγορά.

Η Revoil και η επιστροφή στη... στεριά

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των μετόχων της REVOIL εξουσιοδοτούσαν τη διοίκηση της εταιρείας για την πώληση της δραστηριότητας της ναυτιλιακής θυγατρικής της Ariston. Η κίνηση όμως αυτή μπήκε σε εφαρμογή μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έτσι, μετά την πώληση των δύο εκ των τριών της πλοίων κατά το τελευταίο πεντάμηνο, η διοίκηση της εισηγμένης -στις ετήσιες λογιστικές της καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη- προανήγγειλε ουσιαστικά τη μελλοντική αποεπένδυση και από το τρίτο: «Η σταδιακή απεμπλοκή από την ποντοπόρο ναυτιλία που πρόσθετε ζημίες στον όμιλο και η επικέντρωση στον κλάδο εμπορίας πετρελαιοειδών που έχει καθιερώσει τη REVOIL ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες με μερίδιο αγοράς πάνω από 10%, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο 2017» σημειώνει η διοίκηση της εισηγμένης.

Αρχίζει το «στήσιμο» εταιρείων με κονδύλια του ΕΣΠΑ

Κανονικά «μπρος» φαίνεται να παίρνουν οι υπηρεσίες αξιολόγησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Έτσι, μετά την ανάρτηση της βαθμολογίας των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την αναβάθμιση των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, εκδόθηκε και η πρώτη απόφαση ένταξης 699 επιχειρηματικών σχεδίων με συνολικό προϋπολογισμό και δημόσια δαπάνη €17.686.632 στη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στο τυπικό μέρος, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της εν λόγω απόφασης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερολογιακών ημερών, από την επομένη της έκδοσής της.

Η Πανγαία, η ΑΜΚ και οι αποφάσεις της Εθνικής

Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ εξετάζει, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις 2016, και έχει γράψει το Euro2day.gr, να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μεταξύ των στόχων της αύξησης κεφαλαίου είναι η ενίσχυση του free float, ώστε η εταιρεία να εισέλθει στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΜΚ θα διενεργηθεί με μερική παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Με δεδομένο ότι η Invel Real Estate κατέχει το 65,49% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία, μια μερική παραίτησή της από το δικαίωμα προτίμησης θα της επέτρεπε να διατηρήσει ισχυρό ποσοστό.