Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η τροχαία, τα «παπάκια» και η hi-tech... ταλαιπωρία

Πώς είναι δυνατόν χιλιάδες πολίτες της χώρας αντί να διευκολυνθούν, να ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο από τότε που η Τροχαία αποφάσισε να μηχανογραφήσει το κομμάτι των αδειών κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων;

Απίστευτο και όμως… ελληνικό.

Συγκεκριμένα, μέχρι προ διετίας, οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων, παίρνοντας ένα παράβολο (είτε από Εφορία, είτε για πιο σύντομα από παρακείμενο μαγαζί) και προσκομίζοντας κάποια δικαιολογητικά (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ταυτότητα και φορολογική δήλωση), μπορούσαν μέσα σε 10-15 λεπτά της ώρας να εξυπηρετηθούν, ανανεώνοντας την άδεια κυκλοφορίας τους.

Η κόντρα Ντινόπουλου – Δούρου και το Εφετείο

Δεύτερη δικαίωση, αυτή τη φορά στο Εφετείο για την περιφερειάρχη Αττικής στην κόντρα της με τον Αργύρη Ντινόπουλο.

Η υπόθεση ξεκίνησε το Μάρτιο του 2014, όταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε για δήθεν σχέση της ως «συμβούλου του Άκη Τσοχατζόπουλου», χαρακτηρίζοντάς την μεταξύ άλλων «κρατικοδίαιτη» και «παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ».

Ο Αργύρης Ντινόπουλος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, πήγε στο Εφετείο για μαλλί και… βγήκε κουρεμένος.

«Zεστή» η IFC για εμπλοκή στα κόκκινα δάνεια

Πολύ προσεκτικός όσον αφορά στο… τέλμα στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση των κόκκινων δανείων ήταν χθες ο Tomasz Telma, Περιφερειακός Διευθυντής του IFC σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία.

Το στέλεχος του χρηματοδοτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας μίλησε χθες στην παρουσίαση της συνεργασίας με την Grivalia Properties.

Είπε πως υπάρχει πρόοδος στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και πως το IFC μπορεί είτε να συμμετάσχει σε εταιρείες διαχείρισης, είτε να χρηματοδοτήσει αγορές χαρτοφυλακίων δανείων, είτε να στηρίξει σχήματα που αναλαμβάνουν την αναδιοργάνωση/αναδιάρθρωση επιχειρήσεων με υψηλό δανεισμό.

Ενας τομέας της οικοδομής που... ανθεί

Τεράστια περιθώρια ανάπτυξης έχει ο τομέας της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στη χώρα μας, ειδικά όταν λόγω της κρίσης έχουν περιοριστεί οι επενδύσεις σε νέες, πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η Grivalia, για παράδειγμα, σχεδιάζει να επενδύσει άμεσα άλλα 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση τμήματος του χαρτοφυλακίου της, είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Γιώργος Χρυσικός.

Ο κ. Χρυσικός υποστήριξε πως μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί για τον ίδιο σκοπό περί τα δέκα εκατομμύρια, με επίκεντρο το Green Plaza στο Μαρούσι και άλλα τέσσερα μικρότερα έργα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το συγκρότημα γραφείων που στεγάζει υπηρεσίες της Eurobank στον Ταύρο, το κτίριο γραφείων της Oriflame στο Μαρούσι, όπως και η έδρα της GE επίσης στο Μαρούσι.

Νέα σενάρια για τις θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία

Ξαναζεσταίνει ο τοπικός Τύπος τα σενάρια για πώληση των δύο θυγατρικών του ΟΤΕ στη Ρουμανία, στον τομέα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια, η Deutsche Telekom, που ελέγχει τον ΟΤΕ, σχεδιάζει να πωλήσει τις θυγατρικές στη Ρουμανία μέσω δύο διαφορετικών συναλλαγών.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γαλλική Orange έχει εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον για την Telekom Romania Communications, που δραστηριοποιείται στη σταθερή τηλεφωνία.

Για τη θυγατρική στην κινητή τηλεφωνία, την Telekom Mobile Romania, φέρεται ως ενδιαφερόμενος ο ρουμανικός όμιλος RCS & RSD, του γνωστού επιχειρηματία Zoltán Teszári.