Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η ΔΕΠΑ, ο CEO και το... βαπόρι από το Αλγέρι

Των φρονίμων τα παιδιά... πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο θυμόσοφος λαός, όπως φαίνεται ότι πράττει και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος. 

Πριν πιάσει ο χειμώνας και ξεμείνει η αγορά από φυσικό αέριο, σπεύδει να «κλείσει» ποσότητες.

Όπως πληροφορούμαστε, όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αλγερία, όπου θα έχει συνομιλίες με τη Sonatrach, ώστε να κλείσει επιπλέον φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο έμπειρος CEO της ΔΕΠΑ έχει διαβάσει εγκαίρως τις μετεωρολογικές προβλέψεις, που δείχνουν βαρυχειμωνιά στην Ευρώπη, αλλά και τις ανακοινώσεις στη Γαλλία για τη συντήρηση πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ρεύματος.

«Μπαίνει» η ΔΕΠΑ στον πλωτό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Κλειδώνει... σιγά σιγά η μετοχική σύνθεση της εταιρίας που θα αναπτύξει και θα διαχειρίζεται το έργο του πλωτού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρουν πηγές, πρόκειται για πέντε επενδυτές, εκ των οποίων οι δύο έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους. Και οι πέντε θα έχουν ποσοστό από 20%.

Πρόκειται φυσικά για τον όμιλο Κοπελούζου και την GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

Ο τρίτος επενδυτής είναι η ΔΕΠΑ, η οποία φέρεται να πήρε την απόφαση συμμετοχής και ο τέταρτος, η κρατική εταιρία της Βουλγαρίας, η BEH.

Ο πέμπτος μάλλον θα προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρουν πηγές, και είναι εταιρία παραγωγής και μεταφοράς LNG. Οι συζητήσεις ολοκληρώνονται σύντομα, λένε πληροφορίες, και οπότε το έργο μοιάζει επιτέλους να ξεκινά και να μη μένει στα χαρτιά...

H Δομική Κρήτης και η αγωγή των 4,5 εκατ. ευρώ

Δεν της έφταναν τα προβλήματα που έχει η Δομική Κρήτης εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο (π.χ. περιορισμένα δημόσια έργα χαμηλών περιθωρίων και αργοί ρυθμοί εκτέλεσης αυτών λόγω προβλημάτων ρευστότητας του κράτους), καλείται να αντιμετωπίσει και μια «αγωγή τρίτου», ύψους 4,5 εκατ. ευρώ...

Η κρητική κατασκευαστική εταιρεία, με τρέχον υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων γύρω στα 13,9 εκατ. ευρώ, προσπαθεί να τακτοποιεί τις κατά καιρούς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της (δείκτης κυκλοφοριακής ρευστότητας χαμηλότερος της μονάδας), έχοντας καθαρό τραπεζικό δανεισμό κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ, αλλά και ακίνητα που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να εκποιήσει.

Ο εφοπλιστής με το... κοινωνικό τιμολόγιο και το «mea culpa» Παναγιωτάκη!

Mea culpa από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, για το ότι η εταιρία δεν έκοβε το ρεύμα των επιτήδειων που δήλωναν φτωχοί για να απολαμβάνουν χαμηλό τιμολόγιο, αλλά έμεναν σε επαύλεις και βίλες.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιχείρησης, εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπως πρώην εφοπλιστής στην Καστέλα που δηλώνει άνεργος αλλά μένει σε σπίτι 760 τετραγωνικών μέτρων, καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το 4μηνο και χρωστάει 32.000 ευρώ στη ΔEΗ. Και δεν είναι η μόνη... Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει βίλα 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά, χρωστάει 28.000 και καταναλώνει 8.400 κιλοβατώρες το δίμηνο.

Τα επικείμενα deals στην υγεία και η παρέμβαση Αποστολόπουλου

Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του Ιατρικού Αθηνών.

Με συνέντευξή του ο κ. Β. Αποστολόπουλος, αφού εκτίμησε ότι έρχεται γύρος συγκέντρωσης στον κλάδο υγείας, σημείωσε ότι ο όμιλος που διευθύνει, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη συγκέντρωση και να αποτελέσει τον ελληνικό πόλο στο νέο τοπίο.

Η εκτίμησή του για νέο γύρο συγκέντρωσης είναι κάτι παραπάνω από ασφαλής.

Η Deutsche προχωρά, κατόπιν εντολής των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, τον διαγωνισμό για την πώληση δανείων της Euromedica, ενώ η CVC Capital Partners ετοιμάζεται να υπογράψει την επόμενη κίνησή της.