Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σε ποια projects κάνει focus η EΡΓΟΣΕ

Τέλος στο τριετές σήριαλ με το διαγωνισμό για το σιδηροδρομικό τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο έβαλε την Παρασκευή η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ καθώς υπέγραψε τη σύμβαση με την ιταλική GD Infrastrutture Srl. η οποία φέρεται να συνεργάζεται με τη Μηχανική.

Βέβαια, τώρα θα αρχίσει ένα άλλο σήριαλ, αυτό της έγκαιρης παράδοσης του έργου, το κόστος του οποίου, με βάση την προσφορά των Ιταλών, ανέρχεται σε περίπου 96 εκατ. ευρώ.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 μήνες.

Τώρα στην ΕΡΓΟΣΕ μπορούν να επικεντρωθούν στο τελευταίο τμήμα του άξονα Αθήνα - Πάτρα, την πρόσβαση του τραίνου στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Οι βελτιωτικές και το φαβορί για την απόκτηση Avis

Σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν, με κλειστό φάκελο, στα γραφεία διοίκησης της Πειραιώς οι βελτιωτικές προσφορές για την Avis.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές για το 94% της Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις (γνωστή ως Avis).

Η μια από τη Virtus South European Fund και η άλλη από το private equity Fortress.

Η Πειραιώς, όμως, ζήτησε την υποβολή βελτιωτικών προσφορών. Όπως προαναφέρθηκε οι βελτιωτικές θα κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους που θα ανοίξουν ενώπιον των ενδιαφερομένων.

Η πώληση της Ρουμανίας από Πειραιώς και το νέο μετερίζι της ομάδας Ανθιμου

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στην τελική ευθεία ακούγεται ότι εισήλθε η διαδικασία πώλησης της ρουμανικής θυγατρικής της Πειραιώς. Έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές και αναμένεται η ανάδειξη της προτιμητέας.

Τρέχει, τους τελευταίους μήνες, να καλύψει την υστέρηση στην εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσης η τράπεζα.

 

CREDICOM-PANAXIA: Τη ρήξη στις σχέσεις Άνθιμου Θωμόπουλου και Atlas πιστοποιούν εμμέσως πλην σαφώς οι κινήσεις στενών συνεργατών του Έλληνα τραπεζίτη.

Κάποιοι εξ αυτών που ανήκουν στην στενή ομάδα Θωμόπουλου εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες να πλαισιώνουν -και επίσημα- το εγχείρημα της Panaxia Ltd.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και οι... μπουρνουζοπετσέτες

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να «τρέξει» τις δημόσιες υπηρεσίες που διαπρέπουν στην αβελτηρία βρήκε ο Χρήστος Σπίρτζης: την αποστολή... μπουρνουζοπετσετών στους υπευθύνους τους.

Στη συνοδευτική επιστολή, ο υπουργός Υποδομών θα... εξάρει την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να κατανικήσουν το μικρόβιο «του δημοσίου» και θα εξηγεί ότι προσφέρει την μπουρνουζοπετσέτα για να σφουγγίσουν τον ιδρώτα τους.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Την είχε συλλάβει και υλοποιήσει ως πρόεδρος του ΤΕΕ, όταν, απευθυνόμενος στο ΤΣΜΕΔΕ για μία απλή πληροφορία, έλαβε την απάντηση ότι θα είχε την ενημέρωση «σε είκοσι ημέρες».

Το κρίσιμο πείραμα με την ATE Leasing

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού πώλησης της ΑΤΕ Leasing.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε, πρόσφατα, τον νέο κανονισμό πωλήσεων και έτσι λύνονται τα χέρια του ενιαίου εκκαθαριστή PQH, για να προχωρήσει τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ Leasing θα αποτελέσει το πρώτο εγχείρημα πώλησης εν συνόλω εταιρείας που έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Αν επιτύχει, ο ενιαίος εκκαθαριστής θα έχει κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της διαδικασίας.