Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δέκα συν 4 «παίζουν» για Εθνική Ασφαλιστική και Hellenic Steel

ΕΤΕ- Εθνική Ασφαλιστική: Στα 750 εκατ. ευρώ έχει αποτιμημένη η Εθνική την Εθνική Ασφαλιστική και ως εκ τούτου η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον το εγχείρημα πώλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο αριθμός των μη δεσμευτικών προσφορών για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεπερνά τις 10, αλλά απουσιάζουν μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Την επόμενη εβδομάδα, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ανοίξει το data room για την παροχή οικονομικών στοιχείων. Πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία θα έχουν όσοι συμπεριληφθούν στη short list που συντάσσουν Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Μαρινόπουλος: Λίγες μέρες η απόσταση μεταξύ διάσωσης και φιάσκου!

Τεντωμένα είναι τα νεύρα στην αγορά, καθώς οι μέρες του 2017 περνούν χωρίς να εκδίδεται η δικαστική απόφαση για την υπόθεση της Μαρινόπουλος.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, εξέφρασαν στη στήλη την «απογοήτευσή» τους για την καθυστέρηση που έχει καταγραφεί και τη ζημία που έχει ήδη προξενήσει στο εγχείρημα.

Ως γνωστόν, η ενδιάμεση χρηματοδότηση έχει τελειώσει, ενώ η περίοδος των εορτών, παραδοσιακά ισχυρή για τις πωλήσεις ειδών σούπερ μάρκετ, πέρασε χωρίς να αλλάξουν οι ταμπέλες, καθώς δεν υπάρχει η απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΟΛ: Οι μνηστήρες και οι (δύσκολες) προϋποθέσεις

Θέμα σύντομου χρόνου είναι η καταγγελία και των προσωπικών δανείων του Στ. Ψυχάρη, μετά την καταγγελία των δανείων του ΔΟΛ, ανέφεραν χθες στον Χαμαιλέοντα πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς προδιαγράφεται η πορεία των εξελίξεων.

Στο μεταξύ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ένας και δύο και… τρεις επίδοξοι μνηστήρες από τον χώρο των ΜΜΕ, που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τον Οργανισμό. Ωστόσο ο δρόμος για μια «διάσωση» του ιστορικού δημοσιογραφικού οργανισμού δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα.

Το deal των 180 εκατ. στη Βουλγαρία και τα μεγαβάτ της ΤΕΡΝΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Στην πώληση του εμπορικού κέντρου The Mall στη Σόφια έχει συμφωνήσει η επενδυτική εταιρεία Assos Capital η οποία ιδρύθηκε προ δεκαετίας με κεφάλαια και του εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστη.

Την Παρασκευή, πάντως, έγινε γνωστό πως ο φερόμενος ως αγοραστής, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου New Europe Property Investments (NEPI), κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας για την έγκριση της συμφωνίας.

Επισήμως, πάντως, η διοίκηση της NEPI δεν έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση.

Αποσύρεται ο άνθρωπος που... «νίκησε» την Επ. Ανταγωνισμού

Εκτός της μάχης κατά των καρτέλ, έθεσε τον εαυτό του ο Γιώργος Φλωράς ο πρώτος Έλληνας πολίτης που «επέβαλε πρόστιμο» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Με επιστολή του προς τον Τύπο, ο κ. Φλωράς που κατήγγειλε το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και τελικώς μετά από χρόνια δικαιώθηκε ως προς την καταγγελία του, αλλά τελικώς έχασε την επιχείρησή του λόγω χρεοκοπίας, δηλώνει λίγο - πολύ, ότι κουράστηκε να δίνει μόνος του τη μάχη.

«Εγκαταλείπω λοιπόν την μάχη κατά των καρτέλ. Το κάνω με βαριά καρδιά αλλά και με ανακούφιση. Πολλά χρόνια ψυχική πίεση χωρίς τελικά να νοιάζεται κανείς, από ότι φάνηκε. Λυπάμαι πολύ» σημειώνει στην επιστολή του.