Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2013

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Πανγαία, ΟΤΕ και ένα... Quiz

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Πανγαία, ΟΤΕ και ένα... Quiz
ETE - ΠΑΝΓΑΙΑ: Ενέχυρο το σύνολο των μετοχών (σ.σ. το 66% του μετοχικού κεφαλαίου) που θα αποκτήσει στην Πανγαία η INVEL θα έχει η Εθνική Τράπεζα.

Όπως έγραψε το Euro2day η Εθνική θα δανειοδοτήσει το private equity INVEL με το ποσό των 418 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική, όμως, θα λάβει ως ενέχυρο το σύνολο των μετοχών που θα κατέχει η INVEL στην Πανγαία και όχι μόνο αυτές που αποκτούνται μέσω δανειοδότησης.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανείου η INVEL κινδυνεύει να χάσει τα 161 εκατ. ευρώ της ίδιας συμμετοχής καθώς και ακίνητα αξίας 73 εκατ. ευρώ που θα εισφέρει στην Πανγαία.

ΥΓ.: Μετά και την τυπική έγκριση της συμφωνίας, αναμένεται η ανακοίνωση εισόδου γνωστών θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της INVEL.

OTE: Τον Οκτώβριο του 2013, ο ΟΤΕ απέκτησε 504.990 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 0,10303% του μετοχικού του κεφαλαίου, με μέση τιμή κτήσης 9,1 ευρώ ανά μετοχή (απόλυτο ποσό).

Οι μετοχές αυτές αγοράστηκαν αποκλειστικά στο πλαίσιο του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης, το γεγονός όμως ότι αγοράστηκαν στα 9,1 ευρώ κάτι λέει.

Quiz: Ποιο στέλεχος που αποχώρησε μέσω του προγράμματος εθελουσίας από τη Eurobank καταλαμβάνει, όπως ακούμε, τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Γενικής;

ΥΓ.: Χτίζεται σιγά-σιγά η νέα "ομάδα" Καραμούζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v