Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2014

Πρώτος «στόχος» επετεύχθη για το ενεργειακό κόστος

Πρώτος «στόχος» επετεύχθη για το ενεργειακό κόστος

Ικανοποιητικός χαρακτηρίζεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις διαδοχικές συναντήσεις του προεδρείου του ΣΕΒ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με κυρίαρχο θέμα το ενεργειακό κόστος.

Όπως επισημαίνουν στο Euro2day.gr πηγές της αγοράς, τόσο οι τοποθετήσεις του υπουργού Νίκου Δένδια μετά τη συνάντηση, που δείχνουν αποφασιστικότητα, όσο και το ότι για πρώτη φορά συστηματοποιήθηκε η διαδικασία διαλόγου με τον ΣΕΒ για την εύρεση λύσεων αποτελούν ένα θετικό βήμα προς τον τελικό στόχο που είναι η επίτευξη ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας για τη βιομηχανία.

Επίσης θετικά αξιολογείται από την αγορά ότι ο ΣΕΒ προσήλθε στον διάλογο όχι απλώς με προτάσεις, αλλά και με συγκεκριμένες πρακτικές λύσεις, προσφέροντας έτσι επιχειρήματα στη φαρέτρα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τη διαπραγμάτευση που θα έχει με την Κομισιόν και την τρόικα.

Καταληκτικά, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι το πρώτο βήμα μπορεί να έγινε, αλλά τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από τα επόμενα.

Και όλα αυτά με μια δόση πικρίας για τον χρόνο που χάθηκε, με αποτέλεσμα να θυσιαστούν αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v