Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2014

H Frigoglass, ο κλάδος υαλουργίας και το ενδιαφέρον του KKR

H Frigoglass, ο κλάδος υαλουργίας και το ενδιαφέρον του KKR

Η Frigoglass ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη διερεύνησης ενδιαφερόμενων επενδυτών για την αξιοποίηση του κλάδου υαλουργίας.

Για τον λόγο αυτό προσέλαβε σε ρόλο συμβούλου πώλησης τη Citigroup Global Markets Limited.

Διευκρίνισε δε ότι έχει εκδηλωθεί ήδη σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο που ξεκινά από την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής και φθάνει ως την πλήρη εξαγορά.

Ο Χαμαιλέων έχει πληροφορηθεί εδώ και μήνες το ενδιαφέρον του private equity KKR.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και ισχυρότερα funds το οποίο προσέγγισε τους μεγαλομετόχους της Frigoglass ήδη από την περασμένη άνοιξη, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για μετοχική σύμπραξη ή και εξαγορά.

Το KKR επενδύει, τα τελευταία χρόνια, σε εταιρείες διαρκών καταναλωτικών αγαθών και στον κλάδο λιανικής, έχοντας αποκτήσει αλυσίδες super market, εταιρείες τροφίμων κ.ά.

Οι δραστηριότητες της Frigoglass εντάσσονται ως εκ τούτου στη στρατηγική τοποθετήσεων του private equity, ενώ βοηθά και η διεθνής παραγωγική και εμπορική βάση της εταιρείας.

Το αν το ενδιαφέρον του παραμένει ζωντανό ή περιορίζεται μόνο στον κλάδο της υαλουργίας θα το διαπιστώσουμε σύντομα, καθώς η διαδικασία διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να τρέξει γρήγορα

ΥΓ.: Η αγορά εικάζει ότι η Frigoglass χρειάζεται φρέσκο χρήμα για την αποτελεσματική αναδιάρθρωσή της και ενδεχόμενη απόσχιση και πώληση (μειοψηφικού πακέτου ή του συνόλου) του κλάδου υαλουργίας αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, τη λύση που προκρίθηκε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v