Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2015

Δύο αιχμές Σταθάκη που «έκοψαν» τους εργολάβους

Δύο αιχμές Σταθάκη που «έκοψαν» τους εργολάβους

Να αποκρυπτογραφήσουν προσπαθούν στην αγορά κατασκευών όσα είπε ο υπερυπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στην προχθεσινή σύντομη ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα πληρώνει και έχει πληρώσει αρκετά έναν τεράστιο κατασκευαστικό τομέα όπου ο τρόπος τιμολόγησης, η διαχείριση και η διαφάνεια των μεγάλων έργων χρειάζονται μια μεγάλη διαρθρωτική τομή» είπε ο υπουργός.

Πώς το εκλαμβάνουν στην αγορά; Πως αν ευδοκιμήσει η παρούσα κυβέρνηση έχουν δύο δρόμους: της συρρίκνωσης ή της διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας. 

Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε πως «θα υπάρξει μόνο η μεγάλη μεταστροφή από τα μεγάλα στα μικρά και μεσαία έργα, αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας». Οι μικρότερες τεχνικές εταιρίες, πάντως, βλέπουν θετικά τις δηλώσεις Σταθάκη.

Όπως και την απόφαση της κυβέρνησης «να θέσει τους νέους διάφανους κανόνες με τους οποίους θα ξέρουμε ότι τα χρήματα του δημοσίου πάνε για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται».

Στην αγορά, πάντως, δεν υπάρχουν περιθώρια για φιλοσοφικές συζητήσεις αφού εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα που ξεκινούν από τις πληρωμές για έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ και φτάνουν μέχρι τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς του προσεχούς εξαμήνου που είναι στο αέρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v