Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2015

Οι «αγωνίες» του Ευάγγελου και ο απολογισμός 20ετίας

Οι «αγωνίες» του Ευάγγελου και ο απολογισμός 20ετίας

Παρά την αγωνία του, για τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία από την παρατεινόμενη αβεβαιότητα που προκαλεί η πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Ευάγγελος Mυτιληναίος εκτίμησε ότι συμφωνία με τους θεσμούς θα υπάρξει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υφίσταται θέμα Grexit, γιατί πρωτίστως είναι κάτι που δεν το θέλουν οι εταίροι μας στην ΕΕ και την ΟΝΕ. «Αυτοί είναι που δεν θέλουν να μας στείλουν στα βράχια» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι είναι «στη δική μας ευθύνη να σταματήσει η σημερινή κατάσταση που τρώει τις σάρκες της οικονομίας».

Όλα τα παραπάνω διατύπωσε ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου στη διάρκεια και στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου. Μόνο που, η φετινή γενική συνέλευση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την είσοδο στο Χρηματιστήριο, αλλά και με την κορύφωση της διαπραγματευτικής διελκυστίνδας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για τα πολλά επόμενα χρόνια.

Έτσι σε ένα μικρό απολογισμό της εικοσαετίας που έκανε ο κ. Mυτιληναίος, ανέφερε μερικά στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική του ομίλου.

Έναντι κεφαλαιοποίησης οκτώ μόλις εκατομμυρίων το 1995, σήμερα αυτή ανέρχεται σε 720 εκατομμύρια, ενώ η απόδοση της μετοχής είναι 818%, έναντι -14% του δείκτη του ΧΑΑ.

Επίσης εμφάνισε μέσο ρυθμό ανάπτυξης 14,1%, ενώ την πενταετία της κρίσης, η λογιστική αξία της μετοχής αυξήθηκε κατά 51% ο οποίος το 2014 διένειμε «κοινωνικό προϊόν», δηλαδή μισθούς, εισφορές, φόρους κλπ, ύψους 261 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v