Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2015

Βρετανικό «ραβασάκι» ανάβει φωτιές στον ΟΛΠ

Βρετανικό «ραβασάκι» ανάβει φωτιές στον ΟΛΠ

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη φαίνεται πως είναι η βρετανική Lansdowne Partners, ένα από τα αρχαιότερα hedge funds της Ευρώπης, που κατέχει το 8,41% του ΟΛΠ.

Οι Βρετανοί, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Σταύρου Κυραμαργιού, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για δωρεάν παραχώρηση έκτασης στην περιοχή, αντέδρασαν.

Τις δηλώσεις του κ. Κυραμαργιού είχε αποκαλύψει ο ΧΑΜ. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στα γραφεία του ΟΛΠ επιστολή της Lansdowne με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις. Δεν έγινε γνωστό αν η διοίκηση του οργανισμού απάντησε αυθημερόν και το περιεχόμενο της απάντησης.

Στελέχη που ασχολούνται με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας "μυρίζονται" πάντως πως η επίμαχη έκταση στη Δραπετσώνα θα εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης. Λέγεται πως ήδη αναζητείται η "νομική και τεχνική λύση", ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλλον, λένε οι γνωρίζοντες, θα χρειαστεί να γίνει απόσχιση κλάδου της εταιρίας ώστε να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα.

Πιθανώς γι' αυτό τον λόγο η νέα σύμβαση παραχώρησης (master concession), που θα υπογράψει ο Οργανισμός με το ελληνικό δημόσιο, κυκλοφορεί σε διάφορα γραφεία χωρίς τον χάρτη του λιμανιού...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v