Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2016

Διαδικτυακός τζόγος: Οι υποσχέσεις, τα ερωτήματα και τα… ψίχουλα

Διαδικτυακός τζόγος: Οι υποσχέσεις, τα ερωτήματα και τα… ψίχουλα

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης να προανήγγειλε χθες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχήματος, αλλά η αγορά έμεινε με πολλές απορίες.

Όπως επισημαίνουν, ο ΟΠΑΠ θεωρεί πως με βάση σχετική σύμβαση έχει το μονοπώλιο και στο Διαδικτυακό Στοίχημα, έστω και αν δεν έχει παίξει ακόμα το συγκεκριμένο χαρτί. Η στάση του OΠΑΠ, ο οποίος έχει ήδη αρκετά ανοικτά μέτωπα με την κυβέρνηση (αναστολή επένδυσης VLTs, πρόσθετο τέλος στα τυχερά παιχνίδια κ.λπ.) θα κρίνει πολλά.

Επιπλέον, πρέπει να απαντηθεί πλήθος ερωτημάτων. Θα συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στον διαδικτυακό τζόγο, όπου ο OΠΑΠ λειτουργεί με σαφώς πιο περιοριστικό καθεστώς ενώ οι προσωρινά αδειοδοτημένοι αλωνίζουν, κάτι που στον οργανισμό θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμό;

Τι θα συμβεί με τις 24 εταιρείες που κατέχουν εδώ και κάτι χρόνια «προσωρινές άδειες» και –κατά τον κ. Αλεξιάδη– πληρώνουν ψίχουλα στο κρατικό ταμείο μέσω της φορολογίας; Πόσες «μόνιμες άδειες» θα προκηρυχθούν, αν και όποτε γίνει διαγωνισμός; Θα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι διεθνείς όμιλοι τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι είχαν θεωρήσει φάρσα την προηγούμενη διαδικασία «προσωρινής αδειοδότησης»; 

Μπορεί ο κ. Αλεξιάδης, ως υπεύθυνος για το κρατικό ταμείο, να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά η υπόθεση του διαδικτυακού τζόγου είναι πιο περίπλοκη.

Αξίζουν, πάντως, οι επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τον φόρο εισοδήματος που πλήρωσαν οι εν λόγω εταιρείες τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε, το 2012 οι 24 εταιρείες πλήρωσαν 31.179 ευρώ, το 2013 περισσότερα από 5.000 ευρώ και το 2014 πλήρωσαν 27.366 ευρώ.

Με λίγα λόγια... ψίχουλα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v