Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2016

Η Αθήνα, η Aμερικανίδα υφυπουργός και το «μασάζ» για ενεργειακά

Η Αθήνα, η Aμερικανίδα υφυπουργός και το «μασάζ» για ενεργειακά

Περιοδεία στην περιοχή μας ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ,αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις.

Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει με Βούλγαρους και Ρουμάνους κυβερνητικούς, μεταξύ άλλων είναι η ασφάλεια και τα ενεργειακά, δηλαδή η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος, η οποία για να μην ξεχνάμε, ήταν η αποδέκτης της πρότασης Καμμένου για.... συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Αμερικανούς, αν και θα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, δεν έχει βάλει στο πρόγραμμά της επίσκεψη.

Αυτό κατά την άποψη του ΧΑΜ σημαίνει ότι, επί της ουσίας, εξέλειπαν οι «κίνδυνοι» της ρωσικής ενεργειακής διείσδυσης, άρα και δεν απαιτείται το ιδιαίτερο «μασάζ» από το State Department.

Πάντως δεν αποκλείεται συνάντηση της κ. Νούλαντ και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν με τον Πρωθυπουργό στο Νταβός, όπου θα βρίσκονται αμφότεροι στις 20 Ιανουαρίου, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι δύο Αμερικανοί πολιτικοί στις 22 Ιανουαρίου θα μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη για επίσημη επίσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v