Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2016

«Ιδιωτικοποιούνται» οι απαλλoτριώσεις για να τελειώσουν τα έργα!

«Ιδιωτικοποιούνται» οι απαλλoτριώσεις για να τελειώσουν τα έργα!

Με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα έργα στους οδικούς άξονες -πλην λίγων εξαιρέσεων- πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2017.

Την ίδια στιγμή, δικαστικές υποθέσεις για απαλλοτριώσεις κατά μήκος των νέων αξόνων έχουν οριστεί, έπειτα από συνεχείς αναβολές, για το 2018! Πώς ακριβώς θα παραδοθούν τα έργα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις; 

Σε αρκετές περιπτώσεις οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες αναγκάζονται να αγοράσουν ακίνητα προκειμένου να παραδώσουν τα έργα!

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις πληρώνουν πανάκριβα ενοίκια στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επωφελούνται από τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Για τις αγορές/ενοικιάσεις ακινήτων οδεύει σημαντικό τμήμα των πρόσθετων αποζημιώσεων που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι κοινοπραξίες που εκτελούν τα έργα στους οδικούς άξονες.

Σημαντικά ποσά δαπανώνται και για τις αρχαιολογικές εργασίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζονται για χρόνια, λες και βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Το ενδιαφέρον είναι πως ουδείς μέχρι σήμερα κλήθηκε να δώσει λογαριασμό για την προχειρότητα του σχεδιασμού από το (τότε) ΥΠΕΧΩΔΕ, η ηγεσία του οποίου (Γ. Σουφλιάς) υπέγραψε συμβάσεις παραχώρησης που προέβλεπαν πως οι αρχαιολογικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός… μηνών και οι απαλλοτριώσεις εντός δύο ετών!

Από τότε πέρασαν δέκα χρόνια και ακόμα περιμένουμε.

Το πιθανότερο είναι πως τα έργα θα παραδοθούν και οι απαλλοτριώσεις θα εκκρεμούν στα δικαστήρια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v