Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2017

Η... δίαιτα συνεχίζεται στην εσωτερική αγορά

Η... δίαιτα συνεχίζεται στην εσωτερική αγορά

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο των τροφίμων είναι η σχετική αναφορά του ομίλου Νίκας στο ενημερωτικό δελτίο της δρομολογούμενης αύξησης του μετοχικού του κεφαλαίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, «το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει να δημιουργεί πιέσεις στο σύνολο της αγοράς και πτωτικές τάσεις αναμένονται και για το 2017, τόσο στην αγορά των αλλαντικών όσο και στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις τυροκομικών αναμένεται να έχουν πιο συγκρατημένη πτώση». Επίσης, «το 2017 η μέση τιμή πώλησης των αλλαντικών στην εγχώρια αγορά αναμένεται να συνεχίσει να δέχεται πιέσεις».

Σε ό,τι τώρα αφορά στις προοπτικές, «η εξομάλυνση στον χώρο του λιανεμπορίου (υπόθεση Μαρινόπουλου), αλλά και οι προσδοκίες για αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη του καναλιού ξενοδοχείων και χώρων μαζικής εστίασης (HORECA), δύνανται να δημιουργήσουν θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v