Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2018

Τα σενάρια για τη ΔΕΠΑ και το μήνυμα του ΥΠΕΝ

Τα σενάρια για τη ΔΕΠΑ και το μήνυμα του ΥΠΕΝ

Πολλοί μνηστήρες αλλά και πολλά σενάρια κυκλοφορούν για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, λίγο πριν τη νομοθέτηση της διάσπασής της αλλά και την προκήρυξη του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, προβλέπεται ο διαχωρισμός της επιχείρησης σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών. Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώτη εταιρία, όπου το δημόσιο θέλει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Εκεί, λοιπόν, τα σενάρια που κυκλοφορούν μεταξύ άλλων είναι ότι προωθείται σχέδιο ώστε η ΕΠΑ Αττικής που περιλαμβάνεται στη ΔΕΠΑ Εμπορίας να πουληθεί χωριστά από το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο.

Άλλο ένα σενάριο θέλει η εξαγορά του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ να θεωρείται δεδομένο ότι θα κολλήσει στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού των Βρυξελλών. Ένα ακόμη σενάριο λέει ότι το ΤΑΙΠΕΔ διαφωνεί με την κυβέρνηση για τον τρόπο πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας και έχει δική του ατζέντα…

Πάντως, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινίζουν στη στήλη και στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους διακινητές αυτών των σεναρίων: «Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι δεδομένη και αυτή εφαρμόζεται. Δεν αλλάζει τίποτα», σημειώνουν και ο νοών νοείτο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v