Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2008

Θέσεις για όλα τα γούστα στη ΔΕΗ

Θέσεις για όλα τα γούστα στη ΔΕΗ
Δίπλα στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Πρόδρομο Ευθύμογλου τοποθετήθηκε ο αποπεμφθής γενικός διευθυντής παραγωγής κ. Αβραάμ Μιζάν, ως ειδικός σύμβουλος.

Τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής δεν καθορίστηκαν. Θα τα καθορίσει εν καιρώ ο κ. Ευθύμογλου, που θεωρείται άνθρωπος του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου, αφού αυτός τον έφερε στη θέση αυτή.

Ο κ. Αθανασόπουλος έπρεπε να "βρει" μία θέση για τον κ. Μιζάν, από τη στιγμή που ο τελευταίος παραμένει στη ΔΕΗ και δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει.

Το ίδιο έγινε και με τον διευθυντή ανθρωπίνων πόρων κ. Γρηγόρη Αντωνόπουλο. Γι' αυτόν δημιουργήθηκε θέση στις Βρυξέλλες.

Για τον κ. Μιζάν φαίνεται ότι επιλέχτηκε μία θέση που μπορεί να λέει πολλά ή και τίποτα. Η παρουσία ενός ειδικού συμβούλου φαίνεται να έχει βαρύνουσα σημασία στην περίπτωση που υπάρχει πραγματικά πρόθεση να αξιοποιηθούν τα καθήκοντα κάποιου με πείρα και γνώσεις. Ή μπορεί να είναι διακοσμητική θέση προκειμένου να υπάρξει μια απασχόληση για κάποιον ενοχλητικό.

Στην περίπτωση του κ. Μιζάν μάλλον ισχύει το τελευταίο. Και αντί να εξοριστεί σε μια θέση όπου πιθανόν να μην ελέγχεται, αποφασίστηκε "να τον έχουμε κοντά μας για να τον ελέγχουμε". Άλλωστε, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η ΔΕΗ, με βάση το καταστατικό της, εφόσον υπάρχει ένας γενικός διευθυντής -η θέση πληρούται για συγκεκριμένη διάρκεια- οφείλει να τον μετακινήσει σε θέση ανάλογη.
 
Πάντως, ο κ. Μιζάν πήρε ήδη την παχυλή αποζημίωσή του, καθώς η σύμβαση που είχε για την προηγούμενη θέση του έληγε το 2010. Είχε δύο δυνατότητες μετά την καταγγελία της σύμβασής του. Ή να πάει σπίτι του παίρνοντας τη σύνταξή του ή να παραμείνει στη ΔΕΗ και να τοποθετηθεί όπου επιθυμεί η παρούσα διοίκηση. Έπραξε το τελευταίο. Μήπως γιατί προσδοκά ότι οι μέρες Αθανασόπουλου μετρούν αντίστροφα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v