Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2002

Η μεγάλη... ανατριχίλα της περιφέρειας

Οι αργίες μπορεί μεν να αυξήθηκαν για τη Σοφοκλέους, αλλά η διοίκηση του ΧΑΑ αποφάσισε να μήν αφήσει το χρόνο των αντικριστών, να πάει χαμένος, καθότι ως γνωστόν ” αργία μήτηρ πάσης κακίας”.

Ετσι, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα της Τρίτης, στις 29 τρέχοντος αλλά και την 1η Απριλίου ( σημαδιακή... ημερομηνία θα μου πείτε) στα τερματικά του χρηματιστηρίου θα διεξαχθεί δοκιμαστική συνεδρίαση (mock trading) για τις νέες εφαρμογές του ΟΑΣΗΣ.

Τίς οποίες υποψιάζομαι οτι κάποια ”lobbies” αλλά και ορισμένοι μεγαλομέτοχοι εισηγμένων βρήκαν ήδη από το πρωί ( κάτι τέτοιες πληροφορίες διαρρέουν...εγκαίρως στους άμεσα ενδιαφερόμενους) έως και...ανατριχιαστικές. Διότι περιλαμβάνουν:

α)Tη δυνατότητα προγραμματισμού της συνεδρίασης έτσι ώστε ”στις ανα περίπτωση επιλεγμένες αγορές να παρεμβάλλονται στη διάρκεια της συνεχούς διαπραγμάτευσης, call auctions”.

β)Tη δυνατότητα κλεισίματος της αγοράς με call auction.

Για όσους δεν θυμούνται η διαδικασία των call auctions, ή της ”στιγμιαίας διαπραγμάτευσης” επι το ελληνικότερον, ακολουθείται ήδη στη περίπτωση των επιτηρούμενων μετοχών.

Ετσι βεβαίως εξηγείται και η μεγάλη... ανατριχίλα που έπεσε στην ημετέρα περιφέρεια, κατα τη συνεδρίαση της Τρίτης, επηρεάζοντας τα μέγιστα τόσο τον FTSE-80 όσο και τον Mid-40.

Είπαμε, οι πολλαπλές ”ταχύτητες” στη Σοφοκλέους, με τα blue chip, τους ”μεσαίους” που θα απολαμβάνουν αυξημένων υπηρεσιών εκ μέρους των market makers (έναντι αδρού τιμήματος βεβαίως) και τους μικρούς που θά περάσουν στα πάνω... ράφια της αγοράς έρχονται με βήμα ταχύ. Και μπορεί να μήν ακούγονται ευρέως οι τυμπανοκρουσίες, αλλά οι θιγόμενοι ξέρουν πολύ καλά ”για ποιούς κτυπά η καμπάνα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v