Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2008

Ιntralot: Νέο «πλήγμα» στην Τουρκία;

Ιntralot: Νέο «πλήγμα» στην Τουρκία;
Το ότι τελευταία τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την Intralot στην Τουρκία είναι παγκοίνως γνωστό και απεικονίζεται χαρακτηριστικά στην πορεία της μετοχής στο ταμπλό.

Ένα σημαντικό βήμα προς τα... πίσω όμως για το μέλλον της Intralot στην Τουρκία έλαβε χώρα πρόσφατα και διέλαθε της προσοχής των media και των αναλυτών:

Ο γενικός διευθυντής του κυβερνητικού φορέα Youth and Sports, κ. Μεμέτ Αταλάι, εκδιώχθηκε από τον οργανισμό από τον προϊστάμενο υπουργό Αθλητισμού, πριν από δύο εβδομάδες.

Απλώς να σημειώσουμε ότι στον οργανισμό αυτόν υπάγεται η περιβόητη Spor Toto, η οποία διοργάνωσε τον περίφημο διαγωνισμό για το αθλητικό στοίχημα στην Τουρκία (Iddaa) που «κέρδισε» η Intralot, αποδεχόμενη ως αμοιβή της το 1,4% του ετήσιου τζίρου.

Ο κ. Μεμέτ Αταλάι ήταν αυτός που είχε υπογράψει τις δύο πρώτες συμβάσεις με την Inteltek, στην κοινοπραξία της οποίας συμμετέχει η Intralot, ενώ είχαν διατυπωθεί σαφείς υπαινιγμοί ότι διάκειτο «ευνοϊκά» υπέρ της Inteltek.

Κύκλοι από την Τουρκία προσδιορίζουν ότι την εβδομάδα που μας έρχεται ο υπουργός θα διορίσει κάποιον σύμβουλό του για να αντικαταστήσει τον εκδιωχθέντα Αταλάι.

Η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το ποσοστό που παίρνει η κοινοπραξία της Inteltek στο ιντερνετικό αθλητικό στοίχημα πολύ χαμηλότερα του 10% που ισχύει σήμερα, καθώς υπάρχει πλέον μεγάλη απόκλιση από το 1,4% που αποδέχθηκε η κοινοπραξία στο κανονικό στοίχημα (Iddaa).

Και οι εποχές δεν ενδείκνυνται καθόλου για αναπάντεχες απώλειες εσόδων και κερδοφορίας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v