Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2004

Οι μαγικοί Μύλοι του Κεπενού αλέθουν... επενδυτές!

Mε ανυπομονησία περιμένουμε την επόμενη ”μαγική” κίνηση της μετοχής στους Μύλους Κεπενού.

Η μετοχή, μετά από μια ανεξήγητη άνοδο κατά σχεδόν… 150%, έφτασε τα 5,64 ευρώ κι εν συνεχεία έγραψε 4 (ναι… 4!) εξίσου ανεξήγητα και απανωτά limit down (με το όριο στο -18% πλέον, μην το ξεχνάμε), για να προσγειωθεί στα… 2,43 ευρώ.

Στην τελευταία συνεδρίαση (κατόπιν όλων αυτών) η μετοχή ανέβηκε κατά 5,5% με όγκο σχεδόν 900.000 τεμάχια, όταν το σύνολο των μετοχών είναι 6.700.000 τεμάχια. Που σημαίνει ότι άλλαξε χέρια σε μια μέρα πάνω από το… 13% των μετοχών της εταιρίας!

Τι λέτε ρε παιδιά! Μήπως μπήκε τώρα στα χαμηλά κανένας… στρατηγικός επενδυτής; Η μήπως έχει χαλάσει κάπου η ”μανέστρα”;

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει κανένας καλός… κύριος να μελετήσει και να μας πει γιατί η συγκεκριμένη μετοχή έκανε το τρελό ράλι του τελευταίου διαστήματος, ενώ τα αποτελέσματα του 2003 ήταν εμφανώς χειρότερα από αυτά του 2002, κι εν συνεχεία γιατί έκανε τα τέσσερα απανωτά limit down κι έχασε την αξία που είχε κερδίσει, χωρίς να έχει μεσολαβήσει τίποτα;

Διότι στους μήνες της ανόδου μοιράζονταν κομμάτια και μάλιστα μπόλικα (περίπου 150-200.000 τεμάχια την ημέρα), προφανώς με αποδέκτες μεταξύ του επενδυτικού κοινού. Στην πτώση πάλι έκλεισαν οι… κάνουλες, αφού και στις 4 συνεδριάσεις των απανωτών limit down άλλαξαν χέρια συνολικά μόλις 450.000 κομμάτια.

Κι εν τέλει ποιοι αγόραζαν στην τελευταία συνεδρίαση ό,τι πουλιόταν; Τίποτα... στρατηγικοί επενδυτές ή μήπως όλοι όσοι πούλαγαν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα τις προηγούμενες εβδομάδες;

Μήπως τελικά αυτοί οι Μύλοι αλέθουν… επενδυτές;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v