Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2004

Oι ”νέες εισαγωγές”, o Κακλαμάνης και τα μέτρα

Η στήλη θα ήθελε να κάνει μια μικρή υπενθύμιση για το θέμα των δημοσίων εγγραφών που τώρα τελευταία καθόλου δεν έχουν ευχαριστήσει με τα αποτελέσματα τους το επενδυτικό κοινό.

Κατα την διάρκεια της ακρόασης στη Βουλή του νέου πρόεδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης πρότεινε να επανέλθει η εξάμηνη ”εγγύηση τιμής” στις νεοεισαγόμενες μετοχές.

Ο κ. Πιλάβιος βέβαια, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους απαντώντας οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία αγορά του κόσμου.

Ωστόσο το γεγονός οτι ένα πρωτοκλασάτο και πολιτικά έμπειρο στέλεχος της (νυν) αντιπολίτευσης, έθεσε το θέμα, προτείνοντας μάλιστα τόσο δραστικό... φάρμακο, (αρκετό για να... σκοτώσει τον ”ασθενή”) φανερώνει οτι ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται σούσουρο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα μάλιστα από τα στενά όρια της ”αγοράς”.

Και γι αυτό βέβαια, φταίνε κυρίως οι ανάδοχοι. Οι οποίοι θα έπρεπε να ”αυτορυθμίζονται” προς όφελος των επενδυτών και της αγοράς, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να προτείνονται ”έξωθεν” δραστικότατες, άν και αμφίβολης αποτελεσματικότητας, ρυθμίσεις.

Βεβαίως στις τελευταίες περιπτώσεις (Γκρίσιν και Εurobrokers) υπήρξε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στους χρηματιστηριακούς ”χειρισμούς”.

Ωστόσο η χαμηλή υπερκάλυψη της ΔΕΛΤΑ Project όπως και ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης στο χαμηλότερο άκρο του εύρους, δείχνει οτι η ”ζημιά” έχει γίνει

Τώρα πια το θέμα είναι υπαρκτό και θα πρέπει με κάποιο τρόπο, αναμφίβολα όχι ακραίο- πλην όμως απολύτως ευδιάκριτο στο επενδυτικό κοινό, να επιλυθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v