Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2010

Φαρμακεία: Υπόθεση κυβερνητικής διγλωσσίας;

Φαρμακεία: Υπόθεση κυβερνητικής διγλωσσίας;
Τα φαρμακεία εντάσσονται στο γενικότερο ζήτημα περί «απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων» και μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη Δευτέρα το βράδυ έδωσε έμφαση στο θέμα (εκπομπή «Φάκελοι», Αλέξης Παπαχελάς) μιλώντας για υψηλά περιθώρια κέρδους κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, την ώρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε όλα αυτά στον τηλεοπτικό φακό του ΣΚΑΪ, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους, λόγω των «προφορικών» διαβεβαιώσεων της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη!

Ενδεικτικό είναι το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε στα μέλη του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέστειλε την απεργία αναλαμβάνοντας την ευθύνη μετά τις "προφορικές" διαβεβαιώσεις της υπουργού Κατσέλη. Ο ΦΣΑ αναγκάζεται να αναστείλει την απεργία και θα συγκαλέσει γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσει τη στάση του με βάση τις "υποσχέσεις" της σημερινής υπουργού, αφού οι προφορικές υποσχέσεις δεν δεσμεύουν κανέναν».

Αλλά και η επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρεται στην τάση «συμβιβασμού» της υπουργού:

«Η κ. Κατσέλη μας διαβεβαίωσε, ως η αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει κανείς αιφνιδιασμός και δεν θίγονται οι "κόκκινες γραμμές" που έχουν τεθεί από τον ΠΦΣ, όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Η κ. Κατσέλη δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διάλογο με τον ΠΦΣ επί των προτάσεων που έχουμε υποβάλει και στο παρελθόν. Περιμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της υπουργού και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα».

Υ.Γ.: Κύκλοι του φαρμακευτικού κλάδου τονίζουν ότι ουσιαστικό θέμα απελευθέρωσης δεν υπάρχει, καθώς τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα σε σύγκριση με το εξωτερικό.

Και επίσης ότι το φάρμακο δεν είναι ένα οποιοδήποτε εμπόρευμα και για τον λόγο αυτόν περιορισμοί υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v