Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2010

Σφηνάκια για Γενική, Eurobank και φυγή καταθέσεων

Σφηνάκια για Γενική, Eurobank και φυγή καταθέσεων
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Υπερδιπλασίασε στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τις προβλέψεις για πιστωτικούς κινδύνους, καθώς έφτασαν στα 48,9 εκατ. ευρώ από 21,9 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2009. Το ύψος των προβλέψεων ξεπέρασε τα συνολικά λειτουργικά έσοδα τα οποία ανήλθαν στα 43,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με πέρυσι (47,8 εκατ. ευρώ). Η καθαρή της θέση υποχώρησε στα 202 εκατ. ευρώ λόγω και των υποαξιών από το χαρτοφυλάκιο Διαθεσίμων προς Πώληση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατά πληροφορίες ενδιαφερόμενος να εξαγοράσει τη Γενική από τη SocGen, επιχειρηματίας κ. Δ. Κοντομηνάς, φέρεται να έχει ζητήσει να αντιμετωπιστεί το θέμα των επισφαλειών.

Η πρόταση, όμως, που λέγεται ότι κατέθεσε δεν ενθουσίασε τους Γάλλους.

EFG EUROBANK: Οργανωτικές ανακατατάξεις προωθεί η EFG Eurobank στον ευρύτερο τομέα διαχείρισης κεφαλαίων.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια που στην EFG Eurobank παραμένουν ως σήμερα κάτω από τη Λιανική Τραπεζική μεταφέρονται στην Επενδυτική Τραπεζική, εκεί όπου βρίσκεται ήδη η διαχείριση κεφαλαίων ιδιωτών.

Η ενημέρωση έχει διενεργηθεί και τυπικά το νέο σχήμα αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές Ιουνίου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σχεδιασμός για το αν θα ενοποιηθούν δομές ή και εταιρίες, καθώς οι ΑΕΔΑΚ μπορούν εδώ και μερικά χρόνια να προσφέρουν και υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων για ιδιώτες.

Είναι προφανές, όμως, ότι μεσοπρόθεσμο στόχο αποτελούν οι οικονομίες κλίμακας και η επίτευξη συνεργιών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Συνεχίστηκε και την περασμένη εβδομάδα η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, με τον ρυθμό όμως φυγής κεφαλαίων να περιορίζεται σημαντικά σε σχέση με τα επίπεδα προ της 7ης Μαΐου.

Οι καταθέσεις θα αρχίσουν να επιστρέφουν αφού εμπεδωθεί το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας, εκτιμούν τραπεζικά στελέχη τα οποία διευκρινίζουν ότι η ρευστότητα του συστήματος παραμένει ισχυρή.

Προ μερικών εβδομάδων, άλλωστε, Εθνική, EFG Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς άντλησαν επιπρόσθετη ρευστότητα της τάξης των 10 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ ρεπάροντας τα ομόλογα που εξέδωσαν με την εγγύηση του Δημοσίου.

Έρχεται δε και η τιτλοποίηση-μαμούθ από την ΕΤΕ, το ύψος της οποίας θα ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

Ακόμη και τα σαββατοκύριακα δούλεψαν οι υπεύθυνοι για την προετοιμασία έκδοσης της καλυμμένης ομολογίας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v