Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2010

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΑΒ και Τεγόπουλο

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΑΒ και Τεγόπουλο
ΟΤΕ: Πωλητή με… ουρά φαίνεται ότι διαθέτει η Citigroup στον τίτλο του ΟΤΕ.

Παρά τα πακέτα 2 εκατομμυρίων μετοχών που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα και 1 εκατ. μετοχών χθες, οι πωλήσεις συνεχίστηκαν οδηγώντας τη μετοχή σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Ο αγοραστής των πακέτων ήταν επίσης πελάτης της Citigroup, αλλά το ματσάρισμα δεν στάθηκε ικανό να απορροφήσει την προσφορά του πωλητή της.

Στην αγορά κυκλοφόρησαν και πάλι φήμες περί χαρτοφυλακίων που αγοράζουν μετοχές ΟΤΕ με τη λογική του παρκαδόρου.

Για να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στον ΟΤΕ και την πρόοδο της συμφωνίας με την Deutsche Telekom.

Mέχρι τότε η πορεία της μετοχής απλώς δεν επιβεβαιώνει όσους προσβλέπουν σε άμεσες εξελίξεις.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, βασικός πωλητής στον τίτλο της Εθνικής κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ήταν η Chevreux.

Το τμήμα ανάλυσης της γαλλικής τράπεζας, άλλωστε, ήδη από προχθές περιέκοψε κατά 50% τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη οκτώ ελληνικών τραπεζών για τη διετία 2010-11 και μαζί και τις τιμές-στόχους.

Για την Εθνική Τράπεζα η νέα τιμή-στόχος ορίστηκε στα 14 ευρώ από 19 ευρώ της προηγούμενης εκτίμησης.

Η Chevreux βέβαια είχε πωλήσεις χθες στα 10,50 ευρώ.


ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αίτηση squeeze out αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα η Delhaize για να αγοράσει τις μετοχές που κατέχουν οι μέτοχοι μειοψηφίας.

Ο δρόμος για το squeeze out άνοιξε μετά τη δεύτερη δημόσια πρόταση και τη συγκέντρωση ποσοστού της τάξης του 90,8%.

Οι μέτοχοι μειοψηφίας που δεν αποδέχτηκαν τις διαδοχικές προσφορές της Delhaize θα υποχρεωθούν τώρα να πουλήσουν τις μετοχές τους στην τιμή της τελευταίας δημόσιας πρότασης (35,73 ευρώ).

Θα προσφύγουν όμως στην ελληνική δικαιοσύνη, ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά τους προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την άποψή τους για δικαιότερη τιμή που έπρεπε να προσφερθεί από τους Βέλγους.

Επιτέλους, η πρώτη συντεταγμένη πράξη μετοχικού ακτιβισμού από θεσμικά (Alpha Trust, HSBC AEΔΑΚ) και ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.


ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλη μία εισηγμένη που υποχρεώθηκε λόγω της ιδιαίτερα δυσχερούς συγκυρίας να δώσει εμπράγματες εξασφαλίσεις για το ομολογιακό δάνειο των 25 εκατ. ευρώ που λαμβάνει από την Πειραιώς.

Μέχρι και το 2008 οι ισχυρές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνταν από τις τράπεζες χωρίς να ζητούνται ακίνητα, επιταγές ή άλλα assets ως ενέχυρα.

Μετά τη χρηματοοικονομική κρίση και κυρίως μετά την ελληνική δημοσιονομική κρίση οι τράπεζες ζητούν ενέχυρα από τους πάντες.

Και προσφέρουν ως αντάλλαγμα ένα λογικό -για τη συγκυρία- επιτόκιο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v