Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2012

Οι ξένες αγορές κρατούν αναμμένο τον... Καρέλια

Οι ξένες αγορές κρατούν αναμμένο τον... Καρέλια
Με το 77% των συνολικών καθαρών πωλήσεών της, χωρίς Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α., να πραγματοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια μάλλον θα καταφέρει σχετικά εύκολα να ξεπεράσει τον σκόπελο της ελληνικής αγοράς.

Για του λόγου το αληθές, στη Βουλγαρία, τα σήματα της καλαματιανής ιστορικής καπνοβιομηχανίας είναι μαζί με τον πολυεθνικό της Philip Morris από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στη γείτονα.

Σε μια αγορά όπου οι πωλήσεις καπνικών προϊόντων έχουν μειωθεί σημαντικά και τα τοπικά σήματα έχουν δεχθεί ιδιαίτερη πίεση, η πορεία της ελληνικής καπνοβιομηχανίας κρίνεται άκρως θετική.

Αυτή η εξέλιξη από τους αναλυτές της συγκεκριμένης χώρας αποδίδεται στο γεγονός ότι τα διεθνή σήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της Καρέλιας, πωλούνται σε τιμές οι οποίες είτε προσεγγίζουν αυτές των ντόπιων σημάτων, είτε σε κάποιες περιπτώσεις είναι και φθηνότερες.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στην ελληνική αγορά, όπου σήματα όπως το Stuyvesant της British American Tobacco πωλείται προς 3 ευρώ το πακέτο των 25 τσιγάρων, όταν το αντίστοιχο πακέτο GR της ΣΕΚΑΠ διατίθεται προς 3,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v