Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2004

ΙΝΤΕΑΛ-PLIAS: Βίοι … παράλληλοι στην απαξίωση!!!

Τη… συγκλονιστικού ύψους κεφαλαιοποίηση των… 2 εκατ. ευρώ, διαθέτει πλέον ο όμιλος ΙΝΤΕΑΛ, η κοινή μετοχή του οποίου διαπραγματεύεται, με βάση το χθεσινό κλείσιμο, στη τιμή των 15... ευρωλεπτών, αφού προηγουμένως είχε γράψει νέο χαμηλό έτους στα 14 λεπτά!!!

Οποία… κατάντια για μια εταιρία που οι περισσότεροι θα θυμούνται τι προσδοκίες είχε ”εξάψει” κατά την περίοδο 1999-2000!!!

Τι έχει άραγε να παρατηρήσει για το… ”καμάρι” του ο κραταιός όμιλος Δαυίδ Λεβέντη, που ελέγχει επίσης και την- περίπου… ομοιοπαθή- PLIAS, η οποία παρά την αύξηση των κεφαλαίων της και τις προσπάθειες που υποτίθεται ότι έγιναν, ”βολοδέρνει” τώρα στα… 15 ευρωλεπτά, έχοντας κάνει χαμηλό έτους στα... 13 λεπτά;

Σημειωτέον ότι στη περίπτωση της ΙΝΤΕΑΛ έχουν γίνει ήδη δύο συνελεύσεις για να αποφασιστεί reverse split, μείωση της ονομαστικής αξίας με συμψηφισμό ζημιών αλλά και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών ( δηλαδή περίπου ότι έγινε και στην... PLIAS), τα οποία όμως δεν αποφασίστηκαν ούτε στη β΄επαναληπτική συνέλευση λόγω …αποχής του 93,66% (!!!!) των ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΩΝ στη συνέλευση μετόχων!

Σημειώνουμε ακόμη ότι στο επίσημο μετοχολόγιο του ΧΑ αναγράφονται ως μέτοχοι της ΙΝΤΕΑΛ η εταιρία Thrush Investments με 20,69% και ο κ. Λουκάς Γεροσταθόπουλος με 5,05%.

Που σημαίνει, υποθέτουμε, ότι η Thrush ήταν ανάμεσα στους… απέχοντες κατά τη σχετική ψηφοφορία, την οποία βεβαίως έφερε στη συνέλευση η διοίκηση της ΙΝΤΕΑΛ που αυτή (η Thrush) κατά τα φαινόμενα ορίζει!!!

ΥΓ: Πολλοί αναγνώστες του euro2day, μας ρωτούν τι πρόκειται τελικά να γίνει με την PLIAS στην οποία ο όμιλος διαθέτει ποσοστό της τάξεως του… 80% και ομοίως τι θα γίνει τελικά και με την ΙΝΤΕΑΛ (δεδομένης και της κεφαλαιοποίησης των περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Θα βγουν οι δύο εταιρίες από το ”ταμπλό” σε τιμή η οποία καμία μα απολύτως καμία σχέση δεν θα έχει με τις τιμές στις οποίες εκλήθησαν παλαιότερα να πληρώσουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου οι μικρομέτοχοι της;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v