Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιαπωνία βγήκε μπροστά στην κούρσα του Bitcoin

Μοντέλο για άλλες χώρες θα αποτελέσει πιθανότατα η ρύθμιση της αγοράς στην οποία προχώρησε το Τόκιο. Πολλαπλασιάζονται οι υποψήφιοι επενδυτές ενώ ήδη μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αποδέχονται το κρυπτονόμισμα ως «μέθοδο πληρωμής».

Η Ιαπωνία αθόρυβα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα στη διαπραγμάτευση των bitcoin, εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελβετία. Το χέρι της έβαλε και η Κίνα προχωρώντας σε απαγόρευση συναλλαγών.

Το ισχυρό χαρτί για τους Ιάπωνες είναι, όπως σημειώνεται στο video, η διάθεση του κόσμου για πειραματισμούς στο κυνήγι υψηλότερης απόδοσης.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε ρύθμιση της αγοράς καταγράφεται μεγάλη αύξηση της πελατείας, ενώ η τιμή του Bitcoin μετά από ένα απίστευτο ράλι βρίσκεται στις παρυφές των 6.000 δολαρίων. Στη σκιά της κατάρρευσης, το 2014, του ανταλλακτηρίου Mt Gox, οι εταιρείες υποχρεούνται να αιτηθούν άδειας, ενώ υπόκεινται σε ετήσιους ελέγχους.

Με τον τρόπο αυτό η Ιαπωνία γίνεται υπόδειγμα για τους ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο. Ολ’ αυτά εν μέσω αυξημένων καταγγελιών για απάτες αλλά και διαρκώς υψηλότερου ενδιαφέροντος με 6,5 εκατομμύρια bitcoin να έχουν αλλάξει χέρια σε ένα μήνα.

Στην Ιαπωνία άλλωστε το κρυπτονόμισμα είναι κατηγοριοποιημένο ως «μέθοδος πληρωμής» και τα bitcoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε 200 πολυκαταστήματα…

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v