Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κεντρώα επιλογή Τραμπ για την προεδρία της FED

Τι σηματοδοτεί η επιλογή του Jay Powell για το τιμόνι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Οι θέσεις του για την αύξηση των επιτοκίων και τη μείωση του ισολογισμού της FED. Πόσο πιθανό είναι να αποδομήσει τους ρυθμιστικούς κανόνες.

Τέλος στην αγωνία έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα ο πλανητάρχης ανακοινώνοντας την επιλογή του για τον αντικαταστάτης της Τζάνετ Γέλεν στο τιμόνι της FED την επόμενη χρονιά.

Όπως εξηγεί το video των Financial Times επέλεξε έναν πραγματιστή «κεντρώο» σε ότι αφορά τις θέσεις του για την νομισματική πολιτική και τη ρύθμιση της αγοράς.

Ο Jay Powell δεν διαφώνησε στην πολύ σταδιακή αύξηση των επιτοκίων την οποία προώθησε η νυν πρόεδρος της FED, ούτε και στην διαφανή και σταδιακή προσέγγιση σε ότι αφορά τη μείωση του ισολογισμού ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση της αγοράς μένει να φανεί αν θα αλλάξει λίγο ο «τόνος». Εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερο ανοικτός στο να μειωθεί το βάρος των ρυθμίσεων, αλλά δεν φαίνεται να είναι άνθρωπος που θέλει να σκίσει τους κανόνες που δημιουργήθηκαν μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση…

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v