Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αριθμοί πίσω από το Μουντιάλ

Οι μεγάλοι νικητές από τη διαδικασία των πέναλτι και ποια ομάδα δεν πέρασε ποτέ. Η μικρότερη χώρα που συμμετέχει και ο πρώτος σκόρερ στις διοργανώσεις. Πώς θα επηρεαστεί η οικονομία της Ρωσίας.

Στο πρώτο παγκόσμιο Κύπελλο της Ουρουγουάης το 1930 είχαν προσκληθεί 13 χώρες. Αυτές τις ημέρες στην 21η διοργάνωση αναμετρώνται 32 ομάδες που πήραν το εισιτήριο στα προκριματικά.

Αυτό και μια σειρά από άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει το βίντεο των Financial Times. Όπως:

* Η Ισλανδία που αγωνίζεται για πρώτη φορά, είναι η μικρότερη χώρα που κατάφερε να προκριθεί, με μόλις 340.000 πληθυσμό.

* Η Βραζιλία είναι η μόνη ομάδα που έχει δώσει το παρόν σε όλες τις διοργανώσεις, κέρδισε μάλιστα τις πέντε εξ αυτών.

* Γερμανία και Ιταλία ακολουθούν σε τρόπαια, αμφότερες με τέσσερα.

* Τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ έχει βάλει ο Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε, συνολικά 16.

* Οι Γερμανοί είναι κυρίαρχοι στη διαδικασία των πέναλτι. Κέρδισαν και στις τέσσερις φορές στη διαδικασία, ενώ μόλις ένας Γερμανός έχει αστοχήσει. Οι Αγγλοι είναι οι χειρότεροι. Εχασαν και τις τρεις φορές που βρέθηκαν στην ίδια θέση…

* Τα έσοδα από τα δικαιώματα κάλυψης του Μουντιάλ φτάνουν τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ρωσική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία της χώρας θα λάβει τόνωση που θα φτάσει τα 31 δισ. δολάρια.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v