Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hourican: Σταθεροποιείται η κυπριακή οικονομία

O διευθύνων σύμβουλος της Tράπεζας Κύπρου μιλά στους Financial Times για το stress test της ΕΚΤ και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας. Τι εκτιμά ο John Hourican για την τράπεζα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τους διεθνείς επενδυτές.

Hourican: Σταθεροποιείται η κυπριακή οικονομία

Τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, η κυπριακή οικονομία αλλά και η Τράπεζα Κύπρου, ανέλυσε ο John Hourican, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο κ. Hourican υπογράμμισε ότι χρειάζονται μέτρα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να τονωθεί η ανάπτυξη στην ευρωζώνη. «Η ΕΚΤ κάνει ότι μπορεί στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής αλλά θα πρέπει να στηριχθεί από δημοσιονομικές πολιτικές. Η ΕΚΤ δεν επαρκεί. Χρειαζόμαστε μέτρα από τις κυβερνήσεις», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για κίνητρα δημιουργίας επενδύσεων και θέσεων εργασίας.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κυπριακή οικονομία, τονίζοντας ότι είναι μια μικρή, ανοιχτή οικονομία και είναι εύκολο να ανακάμψει. «Υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης αν και το ΑΕΠ συνεχίζει να υποχωρεί. Είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε. 

Σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου και το επικείμενο stress test της ΕΚΤ, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το stress test, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου με κατάλληλο τρόπο.

Υπογράμμισε ότι η Τρ. Κύπρου κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές ύψους 1 δισ. - ή το 6% του ΑΕΠ της Κύπρου, "το μεγαλύτερο ποσόν που έχει αντληθεί ποτέ από κυπριακή εταιρία", όπως είπε, ενώ στάθηκε στην προσέλκυση διεθνών επενδυτών, όπως ο αμερικανός Γουίλμπουρ Ρος.

Τέλος, σημείωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την τράπεζα είναι η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v