Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Bitcoin μετά τη «φούσκα»

Σοβαρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και στα έσοδα των παραδοσιακών τραπεζικών ιδρυμάτων μπορεί να φέρει το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Οι προβλέψεις στελεχών εταιρειών τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

To Bitcoin μετά τη «φούσκα»

Η φούσκα με την τιμή του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin έσπασε. Οι προσδοκίες σύμφωνα με τις οποίες απειλούσε την κυριαρχία κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών περιορίζονται.

Όμως, το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται στο επίκεντρο αρκετών πρωτοβουλιών από οργανισμούς και επιχειρήσεις αφού αλλάζει τον τρόπο μεταφοράς αξίας μεταξύ ανθρώπων, όπως τονίζεται στο video των Financial Times.

Δε χρειάζεται πλέον η μεσολάβηση τραπεζών ή άλλων πιστοποιημένων φορέων από το κράτος για τη μεταφορά χρήματος από έναν άνθρωπο που ζει στην Ιαπωνία σε κάποιον που ζει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και θεωρείται σίγουρο πως τα έσοδα των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τη μεταφορά χρήματος θα περιοριστούν, ενώ πολλοί θεωρούν πως θα μηδενιστούν. Βέβαια, οι τράπεζες κάνουν πολύ περισσότερα από την απλή μεταφορά ενός εμβάσματος, όπως για παράδειγμα στο «μέτωπο» της ασφάλειας μιας συναλλαγής.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την εξέλιξη του ψηφιακού νομίσματος θεωρείται η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν τη διασύνδεσή του με υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές κάρτες.

Πολλοί παρομοιάζουν το Bitcoin με παλαιότερες εφευρέσεις οι οποίες άλλαξαν σταδιακά την καθημερινότητα των ανθρώπων και ολόκληρους τομείς της οικονομίας. 

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v