Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «τρικ» για την επιλογή συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Εκπαίδευση και αποταμίευση από νωρίς είναι τα κλειδιά για έναν επιτυχημένο σχεδιασμό συνταξιοδοτικού προγράμματος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Vanguard. Ευρεία η γκάμα των επιλογών για όποιον το ψάξει καλά.

Τα «τρικ» για την επιλογή συνταξιοδοτικών προγραμμάτων
H δυνατότητα απόκτησης ενός ιδιωτικού συνταξιοδοτικού προγράμματος μέσω επενδύσεων σε funds δεν είναι προνόμιο λίγων πλουσίων εξηγεί στο video των Financial Times ο Bill McNabb, υψηλόβαθμο στέλεχος της Vanguard, ενός κολοσσού που διαχειρίζεται περί τα 3 τρισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, κρίσιμο για την δυνατότητα κατοχής ενός ιδιωτικού προγράμματος είναι η αποταμίευση από νωρίς, έστω και με ένα μικρό ποσό.

Ο McNabb εξηγεί πως στις ΗΠΑ όταν ένας υπάλληλος προσλαμβάνεται σε μια εταιρία, σχεδόν αυτομάτως εντάσσεται σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Επιπροσθέτως οι εισφορές του αυξάνονται με τον χρόνο.

Το στέλεχος της Vanguard τονίζει ότι υπάρχουν πολλά funds τα οποία προσφέρουν ευρείες επενδυτικές επιλογές σε άτομα τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα ή το χρόνο να ψάξουν.

Επισημαίνει ότι ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή διαδραματίζει τόσο η εκπαίδευση των ατόμων, αλλά και το «guidance» που μπορούν να παρέχουν οι εταιρίες. Σημειώνει ότι οι ΗΠΑ είναι αρκετά βήματα μπροστά στο θέμα των δυνατοτήτων ενημέρωσης για τις επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποιεί ότι στις επενδύσεις δεν ισχύει ο κανόνας πως ότι... πληρώνεις παίρνεις.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v