Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Brexit και η επίθεση των hedge funds στη στερλίνα

Πώς τοποθετήθηκε το «έξυπνο χρήμα» πριν αλλά και μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Οι πιέσεις στη στερλίνα και το «στοίχημα» σε διάχυση ή μη της κρίσης στην ευρωζώνη.

Τις κινήσεις των hedge funds πριν αλλά και μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την έξοδο ή όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλύπτει ο αρμόδιος ρεπόρτερ των Financial Times.

Οπως αναφέρει, πολλά hedge funds απέσυραν εντελώς το ρίσκο από το τραπέζι, αποφεύγοντας να λάβουν θέση υπέρ ή κατά του Brexit.

Μετά το δημοψήφισμα ωστόσο, υπήρξε μια συνολική επαναξιολόγηση των προοπτικών της βρετανικής οικονομίας αλλά και της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, με αποτέλεσμα τη «βουτιά» του βρετανικού νομίσματος. 

Το μεγάλο στοίχημα πλέον, υπογραμμίζει είναι το αν θα θεωρηθεί από τα funds ότι η βρετανική κρίση μπορεί να διαχυθεί στην ευρωζώνη και τι επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια αντίληψη, και τα ανάλογα πονταρίσματα, στις ευρωπαϊκές αξίες.  

 

 

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v