Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ρίο και η επόμενη μέρα μετά τους Ολυμπιακούς

Μια πόλη, μια χώρα που προσπαθεί να αλλάξει, αναδεικνύεται μέσα από τις μεγάλες αντιθέσεις, το ποδόσφαιρο, τους χορούς και την οικονομία. Η άλλη όψη της πόλης που φιλοξένησε τους Αγώνες.

Όταν το Ρίο ντε Τζανέιρο «ξεμεθύσει» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παραμείνει μια πόλη που αναζητεί τη νέα της ταυτότητα, μεταδίδει ο Joe Leahy, επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στη Βραζιλία.

Στο ενδιαφέρον βίντεο καταγράφει τις μεγάλες αντιθέσεις στην πόλη αλλά και τη διαδικασία μετάβασης στην οποία βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα. Από τις φαβέλες, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν τη μοίρα τους, έως το κέντρο της πόλης και τις περιοχές της μεγάλης χλιδής. 

Μιλώντας με ανθρώπους σε «θέσεις-κλειδιά», την πρόεδρο μιας φαβέλας, το στέλεχος της Φλαμέγκο (της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας), έως την επικεφαλής χορεύτρια μιας από τις σχολές χορού της πόλης, αναδεικνύονται τα προβλήματα αλλά και οι ομορφιές μιας πόλης με πλούσια ιστορία και πολλά πρόσωπα.

Μιας πόλης που ζει και αναπνέει στις παραλίες της…

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v