Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,19% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Η Πέμπτη ήταν η πρώτη ημέρα του νέου έτους που υπήρξε αισθητή υποχώρηση μεριδίων της τάξεως του -0,07%, η οποία όμως μεταφράζεται σε μικρή αξία εκροών αξίας 1,958 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 12/1/2017

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με αποτέλεσμα το Ενεργητικό των Α/Κ να διαμορφωθεί στα 6,494 εκατ. €, υποχωρώντας κατά -0,19%.

Η Πέμπτη ήταν η πρώτη ημέρα του νέου έτους που υπήρξε αισθητή υποχώρηση μεριδίων της τάξεως του -0,07%, η οποία όμως μεταφράζεται σε μικρή αξία εκροών αξίας 1,958 εκατ. €. Παρά αυτή την υποχώρηση των μεριδίων η φετινή θετική εικόνα ως προς τη συμπεριφορά των μεριδιούχων έναντι του Θεσμού των Α/Κ δεν διαταράσσεται. Οι διαθέσεις των επενδυτών θα φανούν πιο ξεκάθαρα στις επόμενες ημέρες.

Σε επίπεδο αποδόσεων, οι 16 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ, έκλεισαν με πτωτικό πρόσημο, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να κυμανθεί στο -0,32%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε αρνητική μέση εξέλιξη καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,85%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -1,02% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,90%. Θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης για τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,39%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης και το ένα Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών με 0,26%.

Ως προς το ισοζύγιο εισροών/εκροών το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, καθώς κυριάρχησαν οι εξαγορές μεριδίων. Οι κατηγορίες που υπέστησαν την υψηλότερη αξία εκροών ήταν τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 1,405 εκατ. €, τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 1,003 εκατ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 368 χιλ. €. Οι εξαγορές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας βαίνουν αμείωτες, με χθεσινή αξία 189 χιλ. €. Πολύ καλύτερη εικόνα για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με εκροές μόλις 70 χιλ. €.

Στον αντίποδα τις περισσότερες εισροές σημείωσαν τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 1,015 εκατ. €, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 364 χιλ. € και τα συγγενή Α/Κ Βραχ. Διάρκειας με 279 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v