Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 0,12% στη μέση απόδοση των Α/Κ την Πέμπτη

Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν ότι ενώ οι ρευστοποιήσεις ήταν μικρής αξίας, έλαβαν χώρα στις περισσότερες κατηγορίες, με αποτέλεσμα το τελικό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να μην είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 26/7/2018

Όσο προχωρούμε προς τις ημέρες του Αυγούστου η συναλλακτική αξία εντός των κατηγοριών των Α/Κ, όπως είναι φυσιολογικό, όλο και μικραίνει (κάτι, μάλιστα, που στην spot αγορά συμβαίνει από τις αρχές Ιουλίου). Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν ότι ενώ οι ρευστοποιήσεις ήταν μικρής αξίας, έλαβαν χώρα στις περισσότερες κατηγορίες, με αποτέλεσμα το τελικό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να μην είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και να ανέλθει στα 2,036 εκατ. € (υποχώρηση μεριδίων -0,01%).

Αντιθέτως, λόγω των θετικών αποδόσεων, το Ενεργητικό ενισχύθηκε οριακά 0,04% και διαμορφώθηκε στα 6,575 δις €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς κινήθηκε ανοδικά 0,12%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την υψηλότερη μέση θετική απόδοση επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,95%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,47% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,39%. Στον αντίποδα, σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,62%, τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,16% και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,10%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν περιορισμένη και για 3η συνεχόμενη ημέρα καμία κατηγορία δεν ξεπέρασε σε συναλλαγές το ένα εκατ. €. Η επενδυτική διάθεση (παρά τη χαμηλή συναλλακτική αξία) ήταν ξεκάθαρα αρνητική, καθώς μόνον 4εις κατηγορίες κατέγραψαν εισροές, και αυτές μάλιστα ιδιαιτέρως χαμηλές: Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 187 χιλ. €, Σύνθετα Absolute Return με 99 χιλ. € και Funds of Funds Μικτά με (μόλις) 64 χιλ. €.

Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 627 χιλ. €, στα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 516 χιλ. €, στα Μικτά Α/Κ με 310 χιλ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 204 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 166 χιλ. €.

 

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v