Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ουδέτερη» η JP Morgan με το ελληνικό χρηματιστήριο

Μικρό μέγεθος και υψηλό ρίσκο, τα δύο βασικά μειονεκτήματα της εγχώριας αγοράς έναντι των υπόλοιπων αναδυόμενων. Υπάρχει δυνατότητα για νέο ράλι, αν κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. Top pick ο ΟΤΕ.

«Ουδέτερη» η JP Morgan με το ελληνικό χρηματιστήριο

«Ουδέτερη» συνεχίζει η JP Morgan για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΟΤΕ παραμένει το μόνο Top Pick στην εγχώρια αγορά. Αιτία το γεγονός πως τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών του, αν και αυτό το χάσμα έχει μειωθεί.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 20% από την αρχή της χρονιάς, η καλύτερη επίδοση από το 2010. Περιγράφει τις έως σήμερα εξελίξεις σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση και τις συζητήσεις για το χρέος.

Το αφήγημα για την ελληνική αγορά δεν έχει αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια: ολοκλήρωση/καθυστέρηση της αξιολόγησης, αύξηση/μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αύξηση/μείωση ΑΕΠ, ράλι/διόρθωση για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Αυτή η δυναμική δεν έχει αλλάξει αλλά υπάρχει ελπίδα για περαιτέρω ράλι στη χρηματιστηριακή αγορά καθώς υπάρχει περαιτέρω πρόοδος μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς είναι στο 5,92% (μειωμένη 119 μονάδες βάσης από την αρχή της χρονιάς) και οι οικονομολόγοι της JP Morgan πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουν μεταξύ 5,5%-6%, αν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί γρήγορα, επιτρέποντας την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

Ο οίκος πιστεύει ότι η μεγάλη μεταβλητότητα είναι ένα σημαντικό θέμα για τους επενδυτές και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τον δείκτη Sharp προκειμένου να εξηγήσει ότι με βάση το μοντέλο της απαιτείται απόδοση 19,3% στην εγχώρια αγορά για να είναι ο δείκτης σε αντίστοιχο επίπεδο με τις αναδυόμενες αγορές.

Εντέλει και με δεδομένο το μικρό μέγεθος της αγοράς και το υψηλό ρίσκο, η JP Morgan δηλώνει ευχαριστημένη με την ουδέτερη (neutral) στάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v