Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΗΡΕΥΣ: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Προς το σκοπό της πληρέστερης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σε συνέχεια της δημοσίευσης των Οικονομικών Καταστάσεων και της Οικονομικής Έκθεσης επί της χρήσεως 2013, η Εταιρεία επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

1.Ως προς το σκέλος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς προμηθευτές που εμφαίνονται στην παράγραφο 39 της Οικονομικής Έκθεσης των Αποτελεσμάτων Χρήσεως 2013, η Εταιρεία έχει παρουσιάσει και συμφωνήσει με τους κύριους προμηθευτές της πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τον Σεπτέμβριο 2014.
2.Ως προς το σκέλος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς Τράπεζες που αναφέρονται στην παράγραφο 35 της Οικονομικής Έκθεσης των Αποτελεσμάτων Χρήσεως 2013, η Εταιρεία, δια σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της την 28.3.2014, έχει δεσμευθεί και αποδεχθεί, απαντώντας στην από 21/3/2014 σχετική επιστολή Τραπεζών, ότι θα προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες αναδιάρθρωσης των δανείων της που συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κεφαλαιοποίηση μέρους του δανεισμού καθώς επίσης και ρύθμιση των υπολοίπων, μετά την κεφαλαιοποίηση, δανείων.
Επισημαίνεται ότι εκκρεμούν η οριστικοποίηση των όρων και η λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από αρμόδια όργανα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.
Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που ενσωματώνεται στην παραπάνω δέσμευση οδηγεί σε Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση των μετόχων εντός του μηνός Ιουλίου 2014, ενώ η ολοκλήρωση των διαδικασιών ΑΜΚ κλπ αναμένεται έως το Σεπτέμβριο 2014.
3.Αναφορικά στις ζημίες χρήσης 2013, καθώς και στις ληξιπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις η ως άνω σχεδιαζόμενη ΑΜΚ της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση τραπεζικών δανείων, εξασφαλίζει την άρση των εν λόγω κριτηρίων των παραγράφων 1(β) και 1(γ) του άρθρου 3.1.2.4. του Κανονισμού του Χ.Α. εντός της τρέχουσας χρήσης 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v