Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΥΠΡΟΥ: Διερευνά για ΑΜΚ

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία να προχωρήσει με την διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το Sigmalive, το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ η οποία θα ολοκληρωθεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση γύρω στις 18 Αυγούστου αναλόγως πότε θα κλείσει το βιβλίο προσφορών. Το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών θα γίνει μεταξύ 25-28 Ιουλίου και δικαίωμα συμμετοχής με προτεραιότητα θα έχουν και οι υφιστάμενοι μέτοχοι οι οποίοι θα υποβάλουν ανταγωνιστικές προσφορές.

Μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών, οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα υποβολής με clawback 20%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, μια τέτοια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στοχεύει στην επιτάχυνση της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος και, παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συγκροτήματος.

Εν όψει της πιο πάνω απόφασης, η Διεύθυνση του Συγκροτήματος θα έχει απ' ευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων.

Με την ολοκλήρωση των επαφών, οι τελικοί όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση και τηρουμένων των προνοιών του Καταστατικού της Εταιρίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v