Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε το βιβλίο προσφορών

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου εξαετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, συνολικού ύψους 700 εκατ. Ευρώ.

Το κουπόνι διαμορφώθηκε σε 3,50% ετησίως, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αντανακλά την εμπιστοσύνη των αγορών στη στρατηγική της εταιρείας και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε σημαντικά, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 2,5 δισ. Ευρώ.

Από το συνολικό ύψος του ομολόγου 700 εκατ. Ευρώ, ποσό περίπου 500 εκατ. Ευρώ προέρχεται από ομολογιούχους οι οποίοι δήλωσαν πρόθεση να παραδώσουν ομόλογα λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα έκδοση.

Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πολυεπίπεδο στρατηγικό πλάνο αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ΟΤΕ που υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης και επαναγοράς ομολόγων, ο ΟΤΕ θα επιτύχει την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού του, καθώς και την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου. Η σημαντική αυτή επιτυχία συμβάλλει στην υλοποίηση της στρατηγικής του OTE, που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις προς όφελος των πελατών του και της χώρας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά με την έκδοση του ομολόγου: «Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα ομόλογα του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση για τη στρατηγική μας, αλλά και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας η οποία ανακάμπτει».

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 10 Ιουλίου 2014.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως joint bookrunners οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co-Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v