Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπογραφή σύμβασης

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, υπεγράφη η «Σύμβαση Μίσθωσης Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Δημόσιου Λιγνιτοφόρου Χώρου στη περιοχή Βεύης, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας», μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας σειράς διαδικασιών για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, που θα ολοκληρωθεί πλήρως με την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

Η επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και συνολικά για τη χώρα, αφού διασφαλίζει περαιτέρω την ενεργειακή επάρκεια της.

Με την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου δημιουργούνται σχεδόν 500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και σχεδόν 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η σύμβαση αφορά στην εξόρυξη 120 εκατ. τόνων λιγνίτη, ενώ επιτρέπει και την απελευθέρωση για εκμετάλλευση όμορων κοιτασμάτων της ΔΕΗ.

Στη σύμβαση προβλέπονται επίσης μεταξύ άλλων τα εξής:

Μίσθωση για δεκαπέντε έτη αρχικά, με καθαρά έσοδα για το Δημόσιο που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.
Έργα για την προστασία του περιβάλλοντος που δεν περιορίζονται στην ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά ξεπερνούν για την δεκαπενταετία τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v